Реклама

📈 Мінцифра: Дія City дозволить збільшити доходи IT-галузі в Україні до $16,5 млрд

Дія City має на меті створити спеціальний податок для компаній-резидентів проєкту.
Čytaty latynkoju
📈 Мінцифра: Дія City дозволить збільшити доходи IT-галузі в Україні до $16,5 млрд
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 📈 Мінцифра: Дія City дозволить збільшити доходи IT-галузі в Україні до $16,5 млрд
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Дія City має на меті створити спеціальний податок для компаній-резидентів проєкту.

Позитивна динаміка з Дія City

Як нещодавно повідомив Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на Всеукраїнському Форумі «Україна 30. Культура. Медіа. Туризм», зараз ІТ-сектор органічно зростає на 20-30% щороку.

Також він зазначив, що Мінцифра планує підвищити частку IT-індустрії у ВВП країни з 3,7-4,2% до 10% — саме для цього й створили проєкт Дія City. За попередніми розрахунками Дія City дозволить значно збільшити доходи в IT-галузі за наступні 3-5 років — з $6 млрд до $16,5 млрд.

Крім того, цей проєкт зможе зробити нові робочі місця в Україні — від 200 тисяч зараз до 450 тисяч вже у 2025 році.

Зараз ІТ-сектор органічно зростає на 20-30% щороку. Ми, як команда, яка будує цифрову державу, розуміємо, що потрібно не заважати, а допомагати розвиватися індустрії. Тому ми розробили проєкт Дія City, який створює найкращі податкові та правові умови. Проєкт розробляється в тісній співпраці з індустрією

Михайло Федоров, Міністр цифрової трансформації

Позитивна динаміка з Дія City

Читайте також: 🏗 Мінцифра переведе сферу будівництва на електронні сервіси — боротимуться з корупцією

Що ще дасть проєкт

Також Дія City має на меті створити спеціальний податок для компаній-резидентів проєкту — для них діятиме податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) у розмірі 5%, плюс 1,5% — військовий збір. А податок на прибуток буде замінено податком на виведений капітал у розмірі 9%.

Ми будуємо цифрову державу з комфортними, безпечними та швидкими процесами. Тому нам потрібно створювати віртуальну бізнес-країну. Де можна буде зареєструватися у кілька кліків і стати резидентом Дія City — унікальної податкової та правової зони

Михайло Федоров, Міністр цифрової трансформації

З Дія City компанії отримають елементи англійського права, захист прав на інтелектуальну власність, спеціальну модель оподаткування, гнучкі умови працевлаштування та іноземні венчурні інвестиції.

Дія City стимулюватиме появу в країні компаній з доходом понад $100 млн. Це створить умови для притоку інвестицій та підвищить конкурентоспроможність українських компаній. Також відкриє нові можливості для стартапів та продуктових компаній, які зможуть будувати прозору та зрозумілу інвесторам корпоративну структуру в Україні.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...