Реклама

🤑 Відеогра Roblox вийшла на публічні торги — капіталізація майже $42 мільярди

Остаточна капіталізація є майже в чотири рази більшою, аніж оцінювали інвестори лишень рік тому.
Čytaty latynkoju
wallpapercave.com
🤑 Відеогра Roblox вийшла на публічні торги — капіталізація майже $42 мільярди
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 🤑 Відеогра Roblox вийшла на публічні торги — капіталізація майже $42 мільярди
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Остаточна капіталізація є майже в чотири рази більшою, аніж оцінювали інвестори лишень рік тому.

Roblox на публічних торгах

У липні 2019 роки інвестори оцінювали компанію розробників Roblox в $2,5 мільярди, а у лютому 2020 року розрахункова капіталізація становила вже $4 мільярди. Компанія сприйняла ці цифри як позитивний знак та у листопаді минулого року залишила заявку про вихід на публічні торги.

Після цих новин компанію оцінювали вже в $8 мільярдів, однак після залучених інвестицій оцінка збільшилась до $30 мільярдів. Врешті, у Roblox вирішили виходити на публічні торги через прямий лістинг, а не через IPO — тобто, без додаткових презентацій інвесторам.

Roblox на публічних торгах

Цього тижня компанія все ж з’явилась на Нью-Йоркській фондовій біржі з тікером RBLX. Загалом презентували акцій на суму $1 млрд, а торгувались вони за ціною $64,50 акція — це на 43% більше запланованої ціни в $45. Капіталізація Roblox наразі становить $41,9 мільярда.

Читайте також: 🤝 Компанія HP придбала бренд ігрової техніки HyperX

Про гру

Roblox — це гра-пісочниця, де користувачі можуть створювати свої власні світи за допомогою спеціальних блоків. Крім того, на базі платформи можна створювати навіть повноцінні ігри зі своїми правилами та особливостями. Це безкоштовна гра, однак вона має внутрішньоігрову валюту за яку можна купляти різноманітні деталі та апґрейди — Robux.

У 2019 році ця гра стала настільки популярною, що навіть випередила Minecraft за щомісячною кількістю гравців. Станом на січень 2021 року Roblox має більш ніж 199 мільйонів активних користувачів на місяць, причому в нього грають більш половини всіх дітей у віці до 16 років в США.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...