Реклама

🙋🏼‍♀️ Археологи знайшли в Іспанії стародавнє місто, де правили жінки

Місто сягає часів бронзового століття.
Čytaty latynkoju
theguardian.com
🙋🏼‍♀️ Археологи знайшли в Іспанії стародавнє місто, де правили жінки
  1. Головна
  2. Місто
  3. 🙋🏼‍♀️ Археологи знайшли в Іспанії стародавнє місто, де правили жінки
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Місто сягає часів бронзового століття.

Місто з матріархатом

З 2013 року група дослідників вивчає стародавнє місто, яке знаходиться в південному іспанському регіоні Мурсія. За словами вчених, це може бути одним із найрозкішніших міст, які коли-небудь знаходили у Європі, про це передає The Guardian.

Однак найцікавішою особливістю міста може бути те, що ним правили жінки — така форма правління не була особливо розповсюдженою на землях тих часів. На думку археологів жінки-правительки знайденого міста керували Піренейським півостровом у 1550 році до нашої ери.

Місто мало свою організацію й цілком імовірно, що правління передавалось від жінки до жінки. Археологи знайшли поховання чоловіка та жінки — вони померли приблизно в один й той самий час, а поховали їх у керамічній посудині.

Читайте також: 👩🏼‍💼 Дослідження: скільки жінок у бізнесі в Україні

Поряд із давньою могилою знайшли різноманітні коштовні речі зі срібла — браслети, кільця та рідкісну корону. Загалом було 29 предметів вагою до 230 грамів срібла.

У жіночих похованнях знаходили саме діадеми, а в чоловічих мечі, що може свідчити про те, що чоловіки були воїнами. За словами дослідників ці могили є унікальними, оскільки розташовані на місці ймовірно першого палацу бронзового століття.

Наразі дослідники намагаються знайти схожі міста, які могли б мати подібну форму правління. Однак у Західній Європі того часу не було нічого схожого — знайдене місто було великих розмірів, можливо навіть одним з найбільших. На думку вчених, це могло бути осередком, який контролював більшу частину тогочасної Іспанії.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...