Реклама

👨🏼‍💻 Обсяги безготівкових платежів зросли за 2020 рік на 5%

Безготівкові операції з використанням платіжних карток набирають все більшої популярності серед українців.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
👨🏼‍💻 Обсяги безготівкових платежів зросли за 2020 рік на 5%
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 👨🏼‍💻 Обсяги безготівкових платежів зросли за 2020 рік на 5%
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Безготівкові операції з використанням платіжних карток набирають все більшої популярності серед українців.

Безготівкові платежі в Україні

Згідно з інформацією, оприлюдненою Національним банком України, у 2020 році обсяги безготівкових платежів продовжили зростати, і склали 55% усіх розрахункових операцій (50,3% у 2019 році). Шість років тому цей показник становив лише 25%.

Певною мірою зростанню цього показника у 2020 році сприяло введення карантинних обмежень, які стимулювали споживачів обирати онлайн-шопінг та зменшувати кількість прямих контактів між людьми, зокрема шляхом використання банківської картки для розрахунку за покупки у касах торгових точок.

Загальний обсяг операцій з електронними грошима у 2020 році склав 19 304 млн гривень, що на 15% більше показника попереднього року.

Своєю чергою, кількість «електронних гаманців» збільшилась до 79 млн, що на 7% більше у порівнянні з попереднім роком. Водночас обсяг випущених електронних грошей демонстрував зменшення, що можна пояснити тим, що у другому півріччі 2020 року ринок залишили кілька великих учасників.

Читайте також: 🤝 На Сході України створюють інвестфонд для стартапів

Покращення платежів в Україні

Крім того, Нацбанк оновив українське законодавство у сфері здійснення фінансового моніторингу, осучаснивши та гармонізувавши його із законодавством ЄС.

Тепер кожен користувач електронного гаманця буде ідентифікований та верифікований банком так само як і під час відкриття звичайного банківського рахунку, а перекази з використанням електронних грошей мають супроводжуватися повною інформацією про платника та отримувача.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...