Реклама

🥰 Вийшов новий тизер мультфільму «Мавка. Лісова пісня» — реліз наступного року 

Авторами саундтреку стануть гурт ДахаБраха та фольклорний мультиінструменталіст Максим Бережнюк.
Čytaty latynkoju
🥰 Вийшов новий тизер мультфільму «Мавка. Лісова пісня» — реліз наступного року 
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 🥰 Вийшов новий тизер мультфільму «Мавка. Лісова пісня» — реліз наступного року 
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Авторами саундтреку стануть гурт ДахаБраха та фольклорний мультиінструменталіст Максим Бережнюк.

Тизер «Мавка. Лісова пісня»

«Мавка. Лісова пісня» – другий повнометражний мультфільм української студії Animagrad, створений за мотивами п’єси Лесі Українки «Лісова пісня», а також на основі українських міфів і традицій.

До 150-річного ювілею письменниці презентували другий тизер-трейлер мультфільму. Сценарій анімаційної стрічки «Мавка. Лісова пісня» засновано на класичному сюжеті драми-феєрії «Лісова пісня» та на образах з української міфології.

Сюжет тизера-трейлера заснований на одній з найбільш динамічних сцен у мультфільмі. Головна героїня Мавка приходить на допомогу наляканому стаду зубрів. Зубрів спеціально обрали для цього епізоду — наразі ці тварини на межі вимирання. популяції європейського зубра на території України налічується приблизно 320 особин.

За допомогою мультфільму хочуть звернути увагу на проблеми довкілля: вирубки пралісів та зникнення рідкісних видів флори та фауни.

Як наголошує креативна продюсерка FILM.UA Group Анна Єлісєєва, ліс Мавки — це збірний образ реальних локацій у Карпатах і на Поліссі, а населяють його різноманітні тварини. Деякі з них занесені до «Червоної книги України».

Крім зубрів, у тизері-трейлері глядачі побачать ще й чорного лелеку і рись із рисенятком – вони також зараз під загрозою зникнення. Тому ми прагнули створити яскравих незабутніх героїв, здатних зворушити серця дорослої і юної аудиторії й нагадати про те, як важливо берегти природу. В цій місії нас підтримали наші партнери зі Всесвітнього фонду природи WWF-Україна

Анна Єлісєєва, креативна продюсерка FILM.UA Group

Поряд із реальними тваринами в тизері-трейлері можна побачити й міфічних лісових створінь. А ще вперше тут з’явиться коханий Мавки – музикант Лукаш.

Для роботи над пластикою та рухами головної героїні команда мультфільму запросила професійну балерину, солістку Національної опери, народну артистку України Катерину Кухар. На знімальному майданчику Катерина відтворювала дії головної героїні. Кожен її рух, зафіксований камерами, аніматори відтворили на екрані в образі Мавки.

Читайте також: 🥰 «Леся Українка: 150 імен»: створили сайт до дня народження поетеси

А до створення саундтреку автори мультфільму залучили етно-гурт ДахаБраха та фольклорного мультиінструменталіста Максима Бережнюка.

Останній також працював над саундтреком тизера-трейлера. За задумом у ньому були використані мелодійні фрази, зібрані Лесею Українкою в етнографічних експедиціях. Концепція об’єднання кінематографічної оркестрової музики й українських народних інструментів у музиці до мультфільму була розроблена спільно з італійським композитором Даріо Веро.

Культурна місія мультфільму «Мавка. Лісова пісня» – популяризувати й експортувати багату національну культуру та унікальні українські традиції. Команда проєкту працює над тим, аби він потрапив на екрани більшості країн світу. Частина провідних держав уже придбали права на показ, адже стрічка знаходиться на стадії активних міжнародних продажів.

Прогнозована дата прем’єри мультфільму «Мавка. Лісова пісня» – 2022 рік.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...