Реклама

🚀 Випускники Creative Enterprise Ukraine, які займаються освітою для креативних індустрій

Програма Creative Enterprise Ukraine створена, щоб навчати підприємців-початківців з креативних індустрій системно будувати й розвивати свій бізнес. Цього разу ГО «Інша Освіта» спільно з Британською Радою та House of Europe підготувала підбірку кейсів випускників і випускниць програми, які поєднують освіту та креативні індустрії. Їхні проєкти пропонують здобути і розвинути знання та навички у креативних секторах.
Čytaty latynkoju
🚀 Випускники Creative Enterprise Ukraine, які займаються освітою для креативних індустрій
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🚀 Випускники Creative Enterprise Ukraine, які займаються освітою для креативних індустрій
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Програма Creative Enterprise Ukraine створена, щоб навчати підприємців-початківців з креативних індустрій системно будувати й розвивати свій бізнес. Цього разу ГО «Інша Освіта» спільно з Британською Радою та House of Europe підготувала підбірку кейсів випускників і випускниць програми, які поєднують освіту та креативні індустрії. Їхні проєкти пропонують здобути і розвинути знання та навички у креативних секторах.

Партнер проєкту — Британська рада в Україні та програма House of Europe

Детальніше

Creative Enterprise — навчальна програма, створена Британською Радою та британською агенцією з інновацій Nesta. Географія Creative Enterprise охоплює понад 20 країн світу, в Україні програма почала працювати 2015 року.

Основні елементи Creative Enterprise Ukraine — тренінг, можливості підтримки та спільнота випускників.

Voloshka Music House
Легко й цікаво дітям про мистецтво

Наталія Волошко має великий досвід в освіті. Працювала директоркою державної школи мистецтв, замдиректоркою обласного методичного центру. Врешті започаткувала школу Voloshka Music House, де втілила своє бачення освіти майбутнього. Учні виконують твори класиків, але й багато імпровізують, можуть зіграти,  скажімо, класичний твір у джазовому варіанті.

Все для того, щоб учням було цікаво й навчання не перетворювалося на обов’язкову рутину. Крім музичних напрямків навчання, як, для прикладу, фортепіано, ударні інструменти, скрипка, вокал, у Voloshka Music House  вчать також хореографії та образотворчого мистецтва.

У нас всі діти постійно на сцені. Я глибоко переконана, що діти з трьох років повинні виступати, тоді вони розкуті, вільні зсередини, вони мислять творчо, не бояться виходити до дошки у звичайній школі

Наталія Волошко, засновниця Voloshka Music House
Рись
Традиційна музика для всіх

Рись — платформа, що об’єднує людей, які цікавляться традиційною музикою, проводить майстер-класи, літні школи, довготривалі курси із традиційного співу та гри на скрипці, бубні, басолі. Рись також створює і публікує безкоштовні навчальні матеріали, подкасти, лекції провідних дослідників та виконавців автентичної музики. І звісно ж — організовує вечірки.

Платформа заснована 2014 року, відтоді її учасники здійснили вже близько сорока експедицій, в яких записували автентичні пісні та інструментальну музику, збирали відомості про інструменти та музикантів.

Коли я вчилася розуміти традиційну музику в мене виникла асоціація з тим, як людина вчиться читати поезію, із зосередженістю, яка необхідна, щоби в це ввійти. Спочатку був опір, та коли звикла, почала розуміти тонкощі й нюанси, відкрила щось неймовірне. Стала помічати імпровізації, інші речі, які раніше у своєму житті не досліджувала — і відтоді ця музика завжди зі мною

Катерина Капра, засновниця платформи традиційної музики Рись
Школа акторської майстерності ТІСТО
Знайти себе і своїх

Школа акторської майстерності ТІСТО заснована в Харкові 2014 року. Навчальні програми  побудовані на психофізичних акторських тренінгах, представлених в ігровій формі. Ядро аудиторії школи — непрофесійні актори, дорослі. Це люди, яким цікаво розкрити свій творчий потенціал, використовувати акторські навички, як от вміння виступати на публіку чи презентувати себе, в роботі та повсякденному житті.

Коли в моєму житті з'явився театр — він став просвітком, де я знайшов себе і своїх. В дитинстві це стало ключем до мого життя, тому зараз мені важливо (може, десь у підсвідомості) допомогти іншим людям знайти себе за допомогою такого підходу. Дати можливість і дітям, і дорослим відчути себе дітьми, виокремити час для себе, побачити себе й таких самих людей навколо. Знайти себе і своїх — тепер це стало слоганом нашої школи

Ігор Ключник, співзасновник школи ТІСТО
Школа комунікацій Ірини Палько
Навчись говорити дорого

Ірина Палько працює, щоб люди, яким є що сказати, позбулися страху чи хвилювання й могли розказати про себе світові. Авторські курси та тренінги Ірини Палько допомагають краще виступати перед публікою, проводити наради та співбесіди, презентувати себе та продукцію своєї компанії.

Серед учнів Ірини Палько успішні підприємці та лідери, наприклад співзасновник Monobank Дмитро Дубілет, засновниця школи сервісу в Києво-Могилянській бізнес-школі Анастасія Владичинська та ін.

В нас освіта, а не “інфонакачування”. Ми формуємо в людини новий комплекс навичок. Нам важливо, щоб людина після навчання не просто знала, а вміла. Вчимо гідно презентувати себе, свої компанії та послуги, щоб люди говорили з гордістю і любов’ю, смачно і соковито. Щоб не були нудними спікерами, та при цьому лишалися самобутніми: у своїй ролі, у своєму стилі подання

Ірина Палько, засновниця школи комунікацій
Швейна академія TREND
Шити з любов’ю

TREND Fashion Design School працює в Запоріжжі з 2016 року, пропонує навчальні програми як для початківців, так і для тих, хто вже освоїв ази професії. Засновниця швейної академії Ксенія Горбачова каже, що для шиття важливо багато тонкощів відчути на практиці, тому базові курси для початківців очні.

Крім того, TREND — це безкоштовні витратні матеріали для навчання, 90% практики і жодних нудних лекцій. Викладачі академії мають досвід роботи в професійних навчальних закладах крою і шиття, а також швейну та дизайнерську практику.

Я на власному прикладі показую чого можна досягнути. Якщо я з нуля відкрила ательє, набивала гулі — розповідаю про цей досвід. Зробила курси — розповідаю, як цим займатися. Розповідаю, як можна заробляти шиттям та моделюванням, якщо бути спеціалісткою в своїй ніші, шити якісно, красиво, з любов’ю

Ксенія Горбачова, засновниця TREND
Prekrasa Studio
Зберегти традиції та принести їх у сучасне життя

Ольга Нарбут прагне зберегти традиційну українську вишивку й підтримувати майстрів, які її творять та відроджують. Досвід і вміння Ольги Нарбут виросли в школу Prekrasa Studio, що пропонує онлайн-курси та окремі майстер-класи з деталізованими відео процесу вишивання, схемами та фотографіями автентичних речей, можливістю спілкуватися з майстрами-викладачами.

Засновниця школи Prekrasa Studio й сама постійно вчиться, працює з музейними фондами, приватними колекціями, досліджує давні техніки вишивання.

Я щаслива, що можу взяти стару сорочку, дослідити її та поділитися своїми знаннями. І в мене завдання не зробити “школу імені Олі Нарбут”, а знаходити й записувати майстрів, які вишивають, досліджують вишивку, готові ділитися майстерністю, передавати її з рук в руки

Ольга Нарбут, засновниця Prekrasa Studio
Jewelry Art Education
Онлайн-академія ювелірного мистецтва

Засновник Jewelry Art Education ювелір, емальєр, заслужений художник України Станіслав Вольський — без перебільшення видатний майстер своєї справи. За плечима в нього 40 років роботи в професії та майже два десятки років викладання у Львівській національній академії мистецтв. Роботи Вольського зберігаються в музеях Львова, Києва, Ватикану, в приватних колекціях США, Канади, Ізраїлю, Німеччини та інших країн.

Художник започаткував Jewelry Art Education, щоб створити умови для дистанційного навчання ювелірів, ділитися досвідом із ширшою аудиторією. Вольский наголошує, що онлайн-академія навчає своїх студентів не мінімалізму, а створенню складних, деталізованих виробів.

Це складна справа. Щоб зробити справжній твір мистецтва, треба дуже багато: від простої слюсарної майстерності, аж до хімії і фізики. А ще обробка каменю, емалі. Тож ми вирішили зробити цю школу, поки я ще живий. Сьогодні ти є, а завтра тебе вже нема. Знання, які накопичилися в мене за все життя треба віддавати, щоби хтось далі продовжував цю справу

Станіслав Вольський, засновник Jewelry Art Education

Creative Enterprise Ukraine — частина програми ЄС House of Europe за підтримки Британської Ради, організаційний партнер програми Інша Освіта / Insha Osvita.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...