Реклама

Як підвищити ефективність оголошень в Google shopping

Що робити, якщо торгові кампанії Google запущені, але результату немає? Звичайно, оптимізувати їх! Є безліч кроків, які можна зробити, але ми зупинимося на ТОП-5. Ось що в першу чергу потрібно зробити для підвищення ефективності торгових компаній.
Čytaty latynkoju
Як підвищити ефективність оголошень в Google shopping
  1. Головна
  2. Техно
  3. Як підвищити ефективність оголошень в Google shopping
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Що робити, якщо торгові кампанії Google запущені, але результату немає? Звичайно, оптимізувати їх! Є безліч кроків, які можна зробити, але ми зупинимося на ТОП-5. Ось що в першу чергу потрібно зробити для підвищення ефективності торгових компаній.

1. Оптимізуйте товарний фід

Один з основних показників, який говорить про поганe ефективності кампанії – низький CTR. І перше, що потрібно зробити для його підвищення – оптимізувати товарний фид:

  • Створіть заголовок що чіпляє, пропишіть в ньому ключові слова. Заголовки обрізаються, тому найважливішу інформацію поставте спочатку.
  • Якщо бренд відомий, обов’язково пропишіть його в Title. Також вкажіть те, що впливає на вибір покупця: назва моделі, колір, розмір і т.д.
  • Органічно впишіть ключові слова в Description.
  • Підберіть якісні фото, бажано в різних ракурсах.
  • Перевірте, чи включено автооновлення фіда. Інакше будуть показуватися товари, яких немає в наявності.

І регулярно перевіряйте, що роблять конкуренти!

Як створити фід даних для динамічних оголошень можна почитати тут.

2. Оптимізуйте ціну товару

Покупці в першу чергу клікають на оголошення з найнижчою ціною. Коли ваша ціна значно вище, ніж у конкурентів, знизити її – найочевидніший крок. Але якщо ви не можете собі цього дозволити, потрібно зайнятися налаштуванням Google Merchant Сenter.

Спершу переконайтеся, що користувачів дійсно відштовхує саме ціна. Зробіть аудит товарів, відфільтруйте ті, у яких низькі ключові показники: CTR, CR, відсоток отриманих показів і т.д. Порівняйте вартість цих товарів з аналогічними товарами конкурентів. Якщо ви бачите різницю в ціні, знижуйте ціну за клік. Так ви обмежите витрата бюджету на ці товари.

3. Увімкніть розумні торгові кампанії

Якщо ви досі не використовували цей чудовий функціонал для роботи з Google Shopping, рекомендуємо спробувати. Якщо спростити, смарт-компанія – це комбінація звичайної торгової компанії та динамічного ремаркетингу. І це точно must-have додаток до налаштування контекстної реклами для інтернет-магазину.

Вам не потрібно займатися складанням списку мінус-слів, вручну призначати ставки, підбирати аксесуари й тестувати аудиторії. Алгоритми Google, засновані на машинному навчанні, зроблять все за вас.

Головна цінність розумних торгових компаній в тому, що вони економлять ваш час.

Ви задаєте стратегію призначення ставок виходячи зі своїх цілей, а система сама:

а) тестує показ оголошень з максимальним охопленням (на пошуку, в GDN, YouTube і Gmail) і вибирає кращі місця для розміщення;

б) оцінює ставки всіх учасників аукціону за багатьма параметрами та призначає оптимальні (механізм інтелектуального призначення ставок).

Ось тут можна дізнатися більше про розумні торгові кампанії.

4. Поміняйте стратегію визначення ставок

Припустимо, ви вже використовуєте розумні торгові кампанії, а значить у вас за замовчуванням працює механізм автоматичного встановлення ставок. Але що робити, якщо кампанії все одно неефективні?

Зараз існує 2 стратегії призначення ставок в Smart shopping: Максимальна цінність конверсії та Цільова рентабельність інвестицій у рекламу. Швидше за все у вас встановлена ​​перша, тому що вона задається за замовчуванням. Спробуйте змінити її на Цільову рентабельність інвестицій: так компанії працюватимуть виходячи з вашої реальної ROAS.

Про стратегії призначення ставок більше в нашому блозі.

Ще один момент. Без налаштування конверсій ви не запустите розумні компанії, але цілком можливо, що вони налаштовані з помилками.

Перевірте коректність налаштувань конверсій на сайті.

5. Оновлюйте списки ремаркетингу

Якщо ви працюєте з розумними торговими компаніями, у вас за замовчуванням включений динамічний ремаркетинг. Але щоб він працював дійсно ефективно, з ним не тільки системі, а й вам особисто: постійно розширювати аудиторії. Крім того, щоб користувачам, котрі побували на сайті, показувалася максимально релевантна реклама, потрібно розбивати їх на групи.

Також ми радимо ставити спеціальні параметри для роздрібної торгівлі. Якщо цього не зробити, оголошення будуть формуватися автоматично, виходячи з даних Google Analytics, а це може знизити ефективність.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...