Реклама

🚋 City Express: в Україні запустять мережу приміських потягів

Планують, що City Express розв'яже проблему з трафіком у великих містах України.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🚋 City Express: в Україні запустять мережу приміських потягів
  1. Головна
  2. Місто
  3. 🚋 City Express: в Україні запустять мережу приміських потягів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Планують, що City Express розв'яже проблему з трафіком у великих містах України.

City Express та плани розвитку інфраструктури

Сьогодні, 22 лютого, відбувся форум «Україна 30. Інфраструктура», де президент України Володимир Зеленський розповів про проєкт приміських потягів City Express. Очікується, що нова мережа потягів City Express дозволить подолати проблему з трафіком у великих містах.

Спочатку мережу City Express планують запустити у передмістях Києва, Харкова та Дніпра. Наразі вже відомо, що у столиці шукають потенційних партнерів, а у двох інших містах вже розробляють основну концепцію проєктів.

Громадяни, які користуються цим видом транспорту, краще за інших знають, у якому жахливому стані він знаходиться. Тож наразі ми готуємо проєкт City Express — це інший якісний, сучасний рівень приміського сполучення, який, зокрема, допоможе подолати проблеми з трафіком у великих містах

Володимир Зеленський, президент України

Під час форуму президент також розповів про інші плани покращення інфраструктури країни. Зміни відбудуться у сферах авіаінфраструктури, будівництва доріг та мостів в Україні, а також розвитку доріг.

Читайте також: 🔨 Укрзалізниця планує відремонтувати 83 мости в Україні

Що ще буде

Відтак, протягом 2021 року планують відремонтувати та реконструювати чотири з половиною тисячі кілометрів державних доріг та дві тисячі кілометрів місцевих. Крім того, розпочнуть будівництво Київської обхідної дороги та траси М-30, яка об’єднає схід і захід країни.

Київська обхідна дорога з’єднає основні міжнародні траси, які зараз проходять через місто й загальна протяжність дороги становитиме 150 кілометрів.

https://www.facebook.com/watch/?v=1597409113754558

Найдовша дорога України

За попередніми розрахунками загальна довжина траси М-30 складатиме 1 400 кілометрів — це буде найдовша дорога в Україні. Варто зазначити, що це не нова дорога, це буде об’єднання вже існуючих та оновлених доріг.

Новий маршрут М-30 Стрий — Ізварине об’єднає дві дороги: М-12 Стрий — Тернопіль — Кропивницький — Знам’янка та М-04 Знам’янка — Луганськ — Ізварине.

Ми хочемо з’єднати Західну і Східну Україну трасою М-30. Назва буде до 30-річчя Незалежності України

Володимир Зеленський, президент України

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...