Реклама

💰 Біткоїн є дорожчим за кілограм золота

Втім, різниця поміж капіталізаціями активів все ще велика.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
💰 Біткоїн є дорожчим за кілограм золота
  1. Головна
  2. Крипто
  3. 💰 Біткоїн є дорожчим за кілограм золота
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Втім, різниця поміж капіталізаціями активів все ще велика.

Біткоїн VS золото

Нещодавно завдяки останньому ралі біткоїн перетнув ринкову капіталізацію у більш ніж 1 трильйон доларів. Згідно з даними Gold.org, загальний ринковий капітал дорогоцінного металу становить близько 10 трильйонів доларів.

Однак навіть попри таку різницю біткоїн вважається активнішим методом інвестиції — волатильність криптовалюти може як позитивно, так і негативно вплинути на її вартість.

Під час написання цієї новини золото торгується на рівні $1 800, а один токен біткоїна сягає трішки більше аніж $56 тисяч. Останній рекорд біткоїна сягнув понад $58 000 — чого цілком достатньо, аби придбати кілограм золота.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Щоправда, біткоїн лише починає звертати увагу великих інвесторів як актив. З кожним днем все більше й більше компаній та установ інвестують у криптовалюту. Навіть найбільші навчальні заклади США, як виявилось??‍? Гарвард, Єль та інші великі університети світу інвестували у біткоїн, мають активи у біткоїні.

Читайте також: 🥰 Мем Nyan Cat продали на криптоаукціоні за 300 ETH

Інвестиції університетів у криптовалюту

Одразу декілька найбільших університетів США інвестували у провідну криптовалюту — Гарвард, Єль, університети Брауна та Мічигану й безліч інших навчальних закладів. Більшість крипторахунків були відкриті протягом 2020 року, однак є деякі, які зробили приблизно 18 місяців тому, себто, у середині 2019 року.

Усі облікові записи навчальних закладів знайшли на біржі Coinbase. Університети мають власні фонди, які формуються з пожертвувань. Кошти використовують для фінансування навчальної та дослідницької діяльності.

Ці ж кошти можуть зберігати в різних активах та навіть інвестувати — як це й трапилось з біткоїном. Як пояснив співзасновник BlockTower Capital Арі Пол, така практика є абсолютно нормальною, оскільки університети також можна розцінювати як інституційних інвесторів.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

За підрахунками Гарвард має найбільший фонд — він складає приблизно $40 мільярдів. Фонд Єлю оцінюють в більш ніж $30 мільярдів, університет Мічигану в $12,5 мільярдів, а університет Брауна — $4,7 мільярда. Щоправда, точно не відомо, скільки саме активів університети інвестували у криптовалюту.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...