Реклама

🚑 В Україні створять мобільні бригади для надання психічної допомоги

Зокрема допомогу надаватимуть ветеранам.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🚑 В Україні створять мобільні бригади для надання психічної допомоги
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🚑 В Україні створять мобільні бригади для надання психічної допомоги
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Зокрема допомогу надаватимуть ветеранам.

Швидка психічна допомога 

18 лютого відбувся брифінг, де заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Микичак розповіла, що Міністерство охорони здоров’я планує створити мобільні бригади, які надаватимуть швидку психічну допомогу.

Також Ірина Микичак зазначила, що цей проєкт відбудеться у рамках програми медичних гарантій Очікується, що ці бригади допомагатимуть людям, які страждають на проблеми із психічним здоров’ям — ветеранам війни на Сході та іншим.

Ми чудово знаємо, наскільки важливим є збереження ментального здоров’я наших ветеранів, адже значна частина з них страждає від розладів, пов’язаних із бойовим стресом, наслідків черепно-мозкових травм, постконтузійного синдрому в поєднанні з необхідністю проведення фізичної реабілітації

Ірина Микичак, заступниця міністра охорони здоров'я

До того ж у планах МОЗ створити центр психологічного здоров’я та реабілітації ветеранів на базі державного закладу «Госпіталь ветеранів війни “Лісова поляна”». Наразі у госпіталі вже є тренінговий центр, нові відділення, зали фізичної реабілітації та інтерактивні простори для ветеранів.

Читайте також: 😌 Поведінкові комунікації: подолати байдужість і втому. Активісти та психологи — про досвід вигорання

Крім того, Міністерство у справах ветеранів України знайшло нову методику реабілітації ветеранів — через відеоігри.

Співпраця UPEA та Мінветеранів

Минулого року Мінветеранів та Українська Професійна Кіберспортивна Асоціація підписали? Ветеранів будуть реабілітовувати за допомогою кіберспорту — підписано угоду меморандум про реабілітацію та соціалізацію ветеранів війни через кіберспорт.

Згідно з меморандумом планують:

  • Проведення освітніх соціальних програм у сфері кіберспорту серед ветеранської спільноти;
  • Організація та проведення різноманітних кіберзмагань серед ветеранів;

Як зазначив голова правління UPEA Олександр Кохановський, наразі вже розпочався пілотний проєкт з командою ветеранів, який хочуть масштабувати по всій Україні.

Також ми плануємо відкривати кіберспортивні академії, в яких військовослужбовці та учасники бойових дій зможуть навчатися безкоштовно. Це реальний шанс пройти професійну переорієнтацію та стати тренером або менеджером кіберспортивної команди. Надалі плануємо випускати фахівців у сфері маркетингу, медіа, дизайну.

Олександр Кохановський, Голова правління UPEA

За словами члена правління UPEA Олега Рибалки проєкт назвали «Відповідальність Ліга». Це всеукраїнський проєкт, який розрахований на створення кіберспортивних хабів у великих і малих містах України. Також планують створити сервісну платформу для соціальної та психологічної реабілітації ветеранів.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...