Реклама

💸 Рада може зобов’язати Netflix, Spotify, Steam та інші сервіси платити ПДВ 20%

Очікується, що це стане новим джерелом коштів для державного бюджету.
Čytaty latynkoju
💸 Рада може зобов’язати Netflix, Spotify, Steam та інші сервіси платити ПДВ 20%
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 💸 Рада може зобов’язати Netflix, Spotify, Steam та інші сервіси платити ПДВ 20%
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Очікується, що це стане новим джерелом коштів для державного бюджету.

ПДВ для електронних сервісів

Нещодавно Верховна Рада в першому читанні підтримала законопроєкт №4184, згідно з яким компанії-нерезиденти будуть зобов’язані платити ПДВ у розмірі 20%.

Компанія-нерезидент — це компанія, яка не має свого представництва в Україні. Такими компаніями можуть бути Netflix, Spotify, Steam та інші сервіси. Аби надавати свої послуги компанії повинні зареєструватись в українській податковій для сплати податків.

[scribd id=494877932 key=key-uQgSKmWNe1ytWjKY3RvB mode=scroll]

Читайте також: 🥰 Сайт Hotline публікуватиме товари лише з описом українською мовою

Українським підприємцям при цьому не треба буде сплачувати податок за рекламу в сервісах. Тобто, якщо ви запускаєте рекламу на Facebook, вам нічого додатково платити не треба.

Водночас, цілком імовірно, що такі сервіси перекладуть фінансовий тягар на українських користувачів, збільшивши вартість послуг. Наприклад, за підписку на Netflix ми платитимемо не 10 євро, а 12.

За розрахунками авторів законопроєкту, таке рішення може принести до бюджету країни майже три мільярди гривень. Аби закон набрав чинності його ще має схвалити Рада у другому читанні й вже потім він має отримати підпис президента.

А як у інших країнах?

ПДВ на цифрові послуги, що надаються компаніями-нерезидентами, — відносно нова, але вже розповсюджена практика. Подібні закони вже ухвалено у Європейському Союзі, Великій Британії, Австралії, Новій Зеландії, Японії та інших країнах.

Розмір податку варіюється в залежності від країни, але завжди призводить до здорожчання сервісу для кінцевого користувача. Таким чином, у разі набрання законом чинності, можемо очікувати, що електронні послуги для українців стануть менш доступними.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...