Реклама

🎞 «Сіль для моря»: в Україні зняли фільм про булінг — трейлер

«Сіль для моря» знімає винятково жіноча знімальна група.
Čytaty latynkoju
youtube.com
🎞 «Сіль для моря»: в Україні зняли фільм про булінг — трейлер
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 🎞 «Сіль для моря»: в Україні зняли фільм про булінг — трейлер
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
«Сіль для моря» знімає винятково жіноча знімальна група.

Трейлер «Сіль для моря»

«Сіль для моря» — це короткометражна стрічка, яка є дебютом режисерки Сніжани Гусаревич. Фільм знімають за книгою львівської письменниці Анастасії Нікуліної «Сіль для моря, або Білий Кит».

Сюжет базується на історії чотирнадцятирічної дівчини Лізи, котра стала жертвою цькування своїх однолітків й через що вона втратила бажання до життя.

Читайте також: 🎬 Держкіно: нова стрічка «Номери» Сенцова стала доступна онлайн

Як зазначили творці фільму, головна ідея стрічки — показати підліткам, що вони не самотні у своїх проблемах і про всі незгоди вони мають говорити вголос.

Також Сніжана Гусаревич повідомила, що вона провела декілька зустрічей з дітьми, які стали жертвами булінгу — однією з них була навіть дитина режисерки.

У 2017 році в інтернеті я побачила жорстоке відео, де група дівчат-підлітків намагалася повісити іншу. Річ була лише в тому, що кривдницям не сподобалися її слова. Це відео шокувало мене. Я не розуміла, чому в українській культурі так мало про це говорять. Я вирішила знімати кіно на цю тему і довго шукала першоджерело в українській літературі. Перед тим як почати писати сценарій, я поспілкувалась із десятьма підлітками у віці 9–16 років. Більшість із них зазнали булінгу. Одна з них — моя дитина

Сніжана Гусаревич, режисерка

«Сіль для моря» знімає жіноча знімальна група. А у ролях можна побачити таких акторів як: Анна Жураківська, Олександр Іванов, Ніна Макарчук, Данило Каменський, Анна Іванова, Арсеній Марков, Тетяна Скляр та Олеся Надєєва.

Кінопроєкт фільму «Сіль для моря» став одним із переможців 11-го конкурсного відбору кінопроєктів Державного агентства України з питань кіно й отримав повну державну фінансову підтримку розміром 1 398 986 грн.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...