Реклама

🐷 Вчені навчили свиней грати у відеоігри — чому це важливо

Цілком імовірно, що вже у найближчому майбутньому свині гратимуть з людьми у відеоігри та навіть зроблять свою кіберспортивну лігу.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🐷 Вчені навчили свиней грати у відеоігри — чому це важливо
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🐷 Вчені навчили свиней грати у відеоігри — чому це важливо
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Цілком імовірно, що вже у найближчому майбутньому свині гратимуть з людьми у відеоігри та навіть зроблять свою кіберспортивну лігу.

Свині та відеоігри

Вчені з Канади провели дослідження зі свинями й виявилось, що їх цілком можна навчити грати у відеоігри. Під час першої фази експерименту кожну тварину навчили управляти джойстиком за допомогою морди. Вже потім задача стала складнішою — треба було перемістити курсор у певний бік за допомогою джойстика.

Відсоток вдалих спроб значно перевищував невдачі, що вказує на те, що свині значно розумніші, аніж люди вважали раніше. Свині розуміли, як рух джойстика пов’язаний з курсором на екрані — відеогра стала для них легким завданням.

Особливо вчені відзначили момент винагороди під час дослідження — цей аспект суттєво впливав на результат.

Читайте також: 🥰 «ПРИРОДА ТВ»: як створити YouTube-канал зі свійськими тваринками й отримати понад 14 тис підписників за добу

Коли машина, що роздавала їжу-нагороду, не працювала, тварини й надалі розв’язували задачі.

А коли вони отримували винагороду безпосередньо від людей, вони могли справлятись навіть із важчими завданнями. Це може означати, що соціальний фактор також впливає на розвиток свиней, тобто, підсилює їхню мотивацію, коли є ще хтось.

Такі дослідження дуже важливі, оскільки ми можемо дізнатись вплив людини на свиней. Ми зобов'язані знайти відповідь на це етичне запитання та зрозуміти, як свині отримують і запам'ятовують інформацію, тому що це впливає на їхню взаємодію з нами та навколишнім середовищем

Кендіс Крон, Науковиця Університету Пердью

А ще раніше науковці змогли навчити свиней виконувати прості команди на кшталт «сидіти» чи «до мене». Детальніше з дослідженням можна ознайомитись за посиланням.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...