Реклама

👨🏼‍⚕️ Український лікар провів операцію за допомогою доповненої реальності

Провели першу в Україні операцію з реверсивного депротезування плечового суглоба, використовуючи гарнітуру змішаної реальності.
Čytaty latynkoju
👨🏼‍⚕️ Український лікар провів операцію за допомогою доповненої реальності
  1. Головна
  2. Техно
  3. 👨🏼‍⚕️ Український лікар провів операцію за допомогою доповненої реальності
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Провели першу в Україні операцію з реверсивного депротезування плечового суглоба, використовуючи гарнітуру змішаної реальності.

Доповнена реальність у медицині

Нещодавно 15 хірургів з 13 країн, в тому числі український хірург-ортопед Олександр Страфун, стали учасниками марафону 24H Holographic Surgery. Вони провели 13 ортопедичних операцій, використовуючи технологію доповненої реальності Dynamics 365 Remote Assist.

В процесі 24H Holographic Surgery, під керівництвом професора Томаса Грегорі з лікарні Avicenne AP-HP (Франція), хірурги взаємодіяли один з одним за допомогою інструменту змішаної реальності Dynamics 365 Remote Assist та гарнітури доповненої реальності Microsoft HoloLens 2. Сам же професор Грегорі відомий тим, що провів першу в історії медицини операцію з використанням можливостей змішаної реальності в грудні 2017 року.

Доповнена реальність у медицині

Як зазначив керівник відділу зі зв’язків із громадськістю Microsoft France Шарль Кластрупа, доповнена реальність може стати важливою частиною розвитку медицини у майбутньому.

Ми вважаємо, що якщо й існує область, в якій технології повинні мати значний вплив на суспільні інтереси, то це саме охорона здоров'я. Ефективне впровадження технологій доповненої та змішаної реальностей вже сьогодні покращує сферу медичного обслуговування у всьому світі. В результаті виграють усі: від пацієнта до практикуючого лікаря, оскільки дана технологія надає в режимі онлайн повну та захищену інформацію усім зацікавленим сторонам

Шарль Кластрупа, Керівник відділу зі зв'язків із громадськістю Microsoft France
Читайте також: 😌 Винайшли мозковий імплант, що успішно бореться із депресією

Технології в Україні

10 лютого о 9:00 за київським часом, в режимі онлайн-трансляції, досвідчений хірург-ортопед, старший науковий співробітник відділення ортопедії Національної академії медичних наук України Олександр Страфун, провів першу в Україні операцію з реверсивного депротезування плечового суглоба, використовуючи гарнітуру змішаної реальності HoloLens2, розроблену Microsoft. Вона відбулась у Клініці мікрохірургії та реконструктивної хірургії верхньої кінцівки — єдиного медичного закладу в країні, що застосовує технологію змішаної реальності на практиці.

Доповнена реальність у медицині

За словами Сергія Страфуна у цій клініці провели понад 10 операцій з технологією HoloLens 2. Також він зазначив, що гарнітура значно розширює можливості хірурга при проведенні найскладніших процедур, що вимагають від лікаря максимальної концентрації та зосередженості.

Наприклад, вона дає можливість індивідуального підходу в лікуванні, адже кожен пацієнт має свої особливості будови скелета. Саме тому вкрай важливо отримати точні дані історії хвороби, а також мати до них миттєвий доступ в процесі операції. В цьому випадку HoloLens 2 відкриває революційні можливості

Сергій Страфун, Керівник Клініки мікрохірургії та реконструктивно-відновлювальної хірургії верхньої кінцівки

Україна стала єдиною з країн Східної Європи, що взяла участь у 24H Holographic Surgery. Крім вітчизняних лікарів, в проєкті взяли участь хірурги з Франції, Індії, ОАЕ, ПАР, Німеччини, Бельгії, Марокко, Бразилії, Болівії, Мексики, США і Великобританії.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...