Реклама

📀 В інтернеті продали найдорожчий вініл в історії за $41 тис — але чому невідомо 

Навіть сам автор пластинки спантеличений такою ціною.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
📀 В інтернеті продали найдорожчий вініл в історії за $41 тис — але чому невідомо 
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 📀 В інтернеті продали найдорожчий вініл в історії за $41 тис — але чому невідомо 
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Навіть сам автор пластинки спантеличений такою ціною.

Найдорожчий вініл у світі

Scaramanga Silk — це діджей із Лондону. Він займається музикою з 2008 року, щоправда, великого успіху він не мав до недавнього часу. Його дебютну платівку Choose Your Weapon продали на платформі колекціонерів Discogs за більш ніж $41 000 — приблизно 1,140 млн гривень.

Це робить Choose Your Weapon найдорожчою платівкою, яка коли-небудь була продана на Discogs. Найцікавіше у цій історії те, що продавець та новий власник платівки залишаються анонімними.

Навіть сам виконавець Scaramanga Silk був здивований такою ціною. Його твори довгий час залишались невідомими — щомісяця на Spotify його прослуховують близько 200 людей. Виконавець також підкреслює, що він довгий час взагалі не знав, що його платівку придбали за таку суму. Крім того, Scaramanga Silk не отримав ні копійки з цієї угоди.

Дуже важко зрозуміти, чому ця платівка пішла за такі гроші, я сам не вірю, що навіть найкращий запис може мати таку ціну. Напевно, покупець має свій особливий зв'язок із Choose Your Weapon

Scaramanga Silk
Читайте також: 🥳 Rolling Stone назвали найпродаваніші музичні альбоми у 2020 році

Choose Your Weapon вийшла у дуже лімітованій кількості — лише 20 штук.

За словами Scaramanga Silk ця платівка поєднує у собі елементи брейкбіту, електро та британського рейву, також він зазначив, що під час створення він надихався такими виконавцями як Prodigy, Drexciya, DJ Hell та Dopplereffekt. Choose Your Weapon не доступна для прослуховування в інтернеті — її немає на жодному стрімінговому сервісі чи платформі.

Найдорожчий вініл у світі

«Найдорожчий вініл на Discogs»

За своєю ціною Choose Your Weapon випередила інші вініли, які довгий час вважались найдорожчими у світі.

До цього звання «найдорожчий вініл» мала платівка 1987 року The Black Albume від Prince — її придбали на Discogs за $27 500. А трете місце за своєю ціною посідав альбом Love Me Do від The Beatles — його ціна на Discogs сягала $15 111.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...