Реклама

😁 Дослідження: українці, віком 35-44 років, є найщасливішими

Українська дослідницька компанія Gradus Research провела дослідження на тему щастя та визначила, хто є більш щасливим: жінки чи чоловіки, у якому віці українці є найщасливішим та чи впливає регіон проживання на рівень щастя.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
😁 Дослідження: українці, віком 35-44 років, є найщасливішими
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 😁 Дослідження: українці, віком 35-44 років, є найщасливішими
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Українська дослідницька компанія Gradus Research провела дослідження на тему щастя та визначила, хто є більш щасливим: жінки чи чоловіки, у якому віці українці є найщасливішим та чи впливає регіон проживання на рівень щастя.

Щастя українців

По всьому світу час від часу проводять дослідження про щастя. Одним з найвідомішим із них є дослідження, що проводиться в Данії, яке лягло в основу концепції хюґе. Це здатність цінувати звичайні задоволення життя і насолоджуватися моментом.

Не зважаючи на те, що щастя є розтяжним поняттям, у людей є спільні критерії, за якими вони його вимірюють. Для українців — це непроста категорія зі своїми особливостями. Це і не дивно: політичні та економічні зміни, ситуація з COVID-19 та інше не є благополучною середою для обов’язкових умов щасливого життя. Згідно з опитуванням, щастя українців також має декілька ключових правил скандинавів (наприклад, здоров’я та щастя близьких). За думкою респондентів, саме такими є п’ять головних умов для щастя:

  1. Здоров’я власне та близьких людей (78%);
  2. грошова забезпеченість (65%);
  3. безпечне і мирне життя (51%);
  4. наявність власної родини (дітей, чоловіка/дружини) (47%);
  5. щастя близьких людей (46%).

Щастя українців

Згідно з результатами дослідження, в середньому жінки більш щасливі за чоловіків – вони оцінили свій рівень щастя в середньому на 6,2 бала за 10-бальною шкалою проти 5,6 бала серед чоловіків.

Читайте також: 🧭 Дослідження: люди, що полюбляють мандрувати, є щасливішими за домувальників

Люди, віком 35-44 років, є найщасливішими серед усіх вікових груп. Їхній індекс щастя становить — 6,3 бала. Тоді як найменш щасливими себе відчувають люди, старші 55 років — 5,6 бала.

Серед усіх українців жителі Північного регіону відчувають щастя найбільше з усіх — 6,4 бала, тоді як найменш щасливими виявилися мешканці Західного регіону (5,2 бала).

Комфорт і доступність багатьох сервісів у великих та середніх містах робить їхніх жителів більш щасливими, ніж мешканців малих міст — 6,0 балів проти 5,6.

2020 рік не можна назвати легким та спокійним, і тому у порівнянні з результатами дослідження щастя, яке було проведене у листопаді 2019 року, українці стали рідше відчувати себе щасливими – 5,9 проти попередніх 6,4 бала. Матимемо надію, що ситуація стабілізується і ми станемо більш щасливими у 2021

Євгенія Близнюк, CEO & Founder Gradus Research

Щастя українців

Не менш важливим чинником для щастя людини — є достатня кількість відпочинку та сну. Науково доведено, що порушення сну та його нестача призводять до стресів та тривожних станів. А згідно з опитуванням Gradus, майже 23% опитаних сплять усього 4-6 годин на добу. Більша частина українців (53%) в середньому витрачає на сон 6-8 годин.

Повний звіт можна знайти за посиланням.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...