Реклама

🤤 Майже 2 тисячі літрів борщу — що замовляли українці під час січневого локдауну

Компанія Glovo проаналізувала дані платформи за період січневого локдауну, щоб поділитися спостереженнями та особливостями замовлень користувачів сервісу у 28 містах України.
Čytaty latynkoju
🤤 Майже 2 тисячі літрів борщу — що замовляли українці під час січневого локдауну
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🤤 Майже 2 тисячі літрів борщу — що замовляли українці під час січневого локдауну
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Компанія Glovo проаналізувала дані платформи за період січневого локдауну, щоб поділитися спостереженнями та особливостями замовлень користувачів сервісу у 28 містах України.

Доставка під час локдауну

Обмежувальні карантинні заходи неодмінно впливають на поведінку користувачів сервісу доставки, тож для січневого локдауну, як і для весняного минулого року, стало характерним миттєве зростання кількості замовлень та нових користувачів, які вперше скористалися сервісами доставки.

За два тижні у січні 2021 року кількість активних користувачів на платформі Glovo зросла на 23%, а найактивніший користувач за цей період скористався послугами сервісу 52 рази.

Зростання активності на платформі можна простежити й у співвідношенні днів тижня. В столиці найчастіше користувачі робили замовлення в середу, в Харкові, Одесі та Дніпрі в суботу, а львівські кур’єри доставляли найбільше щочетверга. Паралельно зі зростанням попиту на послуги сервісу, на платформі збільшилась кількість активних кур’єрів — з початку локдауну близько на 25%.

Як зазначив генеральний менеджер компанії Glovo в Україні Дмитро Расновський, якщо порівнювати локдаун навесні 2020 р. та січневий 2021 р., то цього разу ресторанний бізнес був готовим до старту карантинних обмежень.

Деякі ресторани тимчасово зупинили роботу раніше — ще під час новорічних свят, а інші — працювали на «виніс». Завдяки специфіці та гнучкості бізнес-моделі «хмарних кухонь», партнери-ресторани в наших Cook Room мали змогу продовжувати роботу під час локдауну без змін

Дмитро Расновський, Генеральний менеджер компанії Glovo в Україні
Читайте також: 🤨 Як локдаун вплинув на обороти закладів — дослідження Poster

Найпопулярніші замовлення

Користувачі Glovo під час січневого карантину не змінили своїх вподобань та традиційно віддавали перевагу американській та українській кухням. За два тижні кур’єри доставили з ресторанів понад 36 тис. кг бургерів, більше 4.7 тис. донерів, майже 2 тис. літрів українського борщу і 1.5 тис. кг картопляного пюре.

Кількість замовлень у бабблах «Супермаркети» та «Аптеки» за період карантину зросла в середньому на 14%. Серед найбільш популярних замовлень з продуктових магазинів — банани та лимони, курятина, негазована вода, солодкі напої.

Попит на замовлення у бабблі «Аптеки» поступово зростав протягом двох тижнів локдауну, а до найбільшої кількості замовлень потрапили такі товари, як спреї від нежитю — 691 замовлення, сорбентів — 582, та 175 замовлень презервативів.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...