Реклама

😒 Науковці виявили, що соціальна самоізоляція посилює шкідливі звички

Особливо посилюється залежність до нікотину та солодкого.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
😒 Науковці виявили, що соціальна самоізоляція посилює шкідливі звички
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 😒 Науковці виявили, що соціальна самоізоляція посилює шкідливі звички
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Особливо посилюється залежність до нікотину та солодкого.

Самоізоляція та її негативний вплив

Науковці з Університету Південного Уельсу виявили, що самоізоляція може мати негативний вплив на багато факторів життя людини та навіть провокувати чи стимулювати нові шкідливі звички.

Фахівці провели експеримент з щурами. Дослідження показало, що щури, які мали звичку до нікотину та були обмежені у спілкуванні, частіше шукали джерело для своєї залежності. Так само було й з щурами, які мали залежність до цукру — самоізоляція суттєво підсилювала потреби у шкідливих звичках.

Однак, коли щурів випускали до інших тварин, то їхня залежність одразу зменшувалась. Такий само висновок працює й до людей — спілкування з друзями заміняє потребу у нікотині чи солодкому.

Експерименти на тваринах довели, що соціально активна, багата спілкуванням життя допомагає знизити тягу як до цукру, так і до нікотину

Келлі Клеменс , Науковиця

Детально ознайомитись з дослідженням можна за посиланням.

Раніше директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус під час брифінгу повідомив? ВООЗ: пандемія COVID-19 вплинула на психічне здоров’я людей по всьому світові, що у Всесвітній організації охорони здоров’я вважають, що пандемія та соціальне дистанціонування вплинуло на психічне здоров’я мільйонів людей.

Читайте також: 🍔 Дослідження: вживання фастфуду пришвидшує старіння

Вплив COVID-19 на психічне здоров’я

За словами директора організації, відсутність соціальної взаємодії та постійне занепокоєння й страх через хворобу. Також серйозно вплинула відсутність достатньої допомоги від фахівців. Багато психіатричних установ по всьому світові зачинили або перетворили на лікувальні заклади для людей з COVID-19 під час карантину.

Близько 1 мільярда людей живуть з психічними розладами, 3 мільйони людей щорічно вмирають від шкідливого вживання алкоголю й одна людина вмирає кожні 40 секунд у результаті самогубства. При цьому відносно невелика кількість людей має доступ до якісних послуг у галузі психічного здоров'я.

Тедрос Адханом Гебреєсус, Директор ВООЗ

Окрім того, Тедрос Адханом Гебреєсус повідомив, що, на його думку, проблемам психічного здоров’я не приділяють належної уваги в усьому світі. Також він закликав до масштабних інвестицій у галузі, пов’язані зі сферою психічного здоров’я.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...