Реклама

🧘🏼‍♂️ Називайте мене просто «гуру»: навіщо потрібен креативний директор у девелопменті

Креативний директор SAGA Development Антон Фрідлянд розповідає, навіщо потрібен креативний директор у девелоперському бізнесі та чим він займається у компанії.
Čytaty latynkoju
🧘🏼‍♂️ Називайте мене просто «гуру»: навіщо потрібен креативний директор у девелопменті
  1. Головна
  2. Місто
  3. 🧘🏼‍♂️ Називайте мене просто «гуру»: навіщо потрібен креативний директор у девелопменті
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Креативний директор SAGA Development Антон Фрідлянд розповідає, навіщо потрібен креативний директор у девелоперському бізнесі та чим він займається у компанії.

Мене часто запитують: навіщо потрібен креативний директор в девелоперській компанії? Зрозуміло, чому він потрібен в рекламній агенції або ж будинку моди, але в девелопменті навіщо?

Річ у тім, що у SAGA Development є одна важлива особливість: креативність — це наша суперсила. Тоді як інші девелопери звертаються до рекламних агенцій за розробкою бренд-концептів і рекламних стратегій, ми все робимо всередині компанії. Просто ми переконані, що ДНК бренду повинен створюватися не сторонніми фахівцями, а тими, хто є носіями цінностей компанії.

У нас є партнер — агенція SODA Creative & Digital, та ми так давно і щільно з ними працюємо, що можна сказати, вони стали членами нашої команди.

Чим я займаюся в компанії? Всім, що стосується концептуальних розробок: від неймінгу проєктів до текстів для їхніх сайтів та рекламних меседжів. Також я є учасником групи, яка безпосередньо розробляє концепцію майбутнього будинку: яким стане його стиль, які додаткові можливості для мешканців він буде в собі містити та так далі. Ця група також впливає на архітектурні рішення, на концепцію благоустрою і на багато інших аспектів.

З назвою моєї посади пов’язана смішна історія. На одному з перших нарад СЕО SAGA Development Андрій Вавриш запитав мене: як правильно назвати твою посаду? Я скромно відповів: називайте мене просто «гуру». Всі посміялися, але це прізвисько «креативний гуру» до мене приклеїлося. Згодом воно трансформувалося в «креативний директор», але «гуру» теж іноді проскакує.

Вигадати назву для майбутнього будинку — це далеко не перший крок у розробці концепції. Назва повинна виражати ті цінності та особливості, які ми закладаємо в конкретний проєкт. Наприклад, назва нашого заміського житлового комплексу O2 чітко говорить про те, що однією з головних цінностей тут є чисте повітря. А підназва “residence” вказує на відособленість, захищеність: резиденція — зазвичай це приватні володіння, в тому числі й заміські.

Інший приклад — назва нашого нового амбітного проекту НОВИЙ ПОДІЛ. Ми не стали нічого вигадувати: цей житловий район є частиною Подолу, але при цьому служить втіленням нових можливостей, нового бачення, нової архітектури. І ці два коротких, ємних слова, на мій погляд, чудово висловлюють цю ідею.

Маркетингові комунікації у сфері нерухомості мають свою специфіку. І наша маркетинг-директорка Вікторія Зима прекрасно її відчуває, оскільки працює в цій сфері вже понад десяти років. Ми утворили відмінний тандем і стали не лише колегами, а й друзями, однодумцями.

Віка більш організована і системна людина, ніж я, що не заважає їй бути дуже креативною. Ми відпочатку прагнули до того, щоб виробити власний стиль спілкування з майбутніми мешканцями будинків, що створюємо. Наш основний принцип: бути, а не здаватися. Іншими словами, наші рекламні меседжі — це не обіцянки чогось нездійсненного, а відображення реальних цінностей і особливостей наших проєктів.

Мабуть, найбільшим викликом для мене була робота над проєктом RYBALSKY. Я тоді тільки влаштувався до SAGA Development, та й сама компанія перебувала ще в процесі становлення. І тут — бац! — масштабний і амбітний проєкт, не схожий на все, що раніше створювали в Києві та в Україні. Не просто будинок, а цілий житловий район на березі Дніпра.

Наразі цей проєкт вже рухається до завершення, і я пишаюся тим, що був одним з тих, хто стояв біля його витоків.

Один із наймасштабніших та амбітних проєктів, з якими ми працюємо зараз — це KYЇVPROEKT City Space. Йдеться про реновацію будинку «Київпроект», яку здійснюють Perfect Group і SAGA Development. Завдяки спільним зусиллям в центрі Києва з’явиться новий поліфункціональний суспільний простір, що об’єднає різні напрямки: житло та бізнес, моду і технології, освіту та дизайн.

Створювати такий центр сучасної культури — це потужний виклик, але я впевнений, що ми з ним впораємося.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...