Реклама

📈 Дослідження: цифровий реліз фільмів раніше, аніж у кінотеатрах, позитивно впливає на прибуток

Крім того, фільми онлайн можуть конкурувати з піратськими відео.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
📈 Дослідження: цифровий реліз фільмів раніше, аніж у кінотеатрах, позитивно впливає на прибуток
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 📈 Дослідження: цифровий реліз фільмів раніше, аніж у кінотеатрах, позитивно впливає на прибуток
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Крім того, фільми онлайн можуть конкурувати з піратськими відео.

Фільми онлайн та їхні релізи

Довгий час вважалось, що прем’єра фільмів онлайн раніше, аніж у кінотеатрах, негативно впливає на прибуток студій. Однак організація Carnegie Mellon’s Initiative for Digital Entertainment Analytics (IDEA) спростувала це твердження.

Організація провела дослідження на базі кіноринку Південної Кореї — там скоротили кінотеатральне вікно до 28 днів за передплатою Super Premium Video on Demand, що дозволяє дивитись фільми навіть тоді, коли вони ще йдуть у кіно.

Кінотеатральне вікно — це приблизно 90 днів між прем’єрою фільму у кінотеатрах та його ж релізом у цифровій версії. Це обумовлено тим, щоб спочатку кіно назбирало достатню кількість переглядів у кінотеатрах й не було розриву поміж глядачами різних платформ. Іноді прем’єри фільмів відбуваються одночасно на двох платформах, як це було зі стрічкою «Диво-жінка 1984» — фільм показали й у кінотеатрах, й на стрімінговому сервісі HBO.

Дослідники виявили, що дохід від переглядів у кінотеатрах падає лишень на 0,8%. Однак загалом студії отримують навіть більший виторг — в перші вісім тижнів дохід збільшується приблизно на 12%.

Читайте також: 🙋🏼‍♀️ Дослідження: жінки зняли рекордну кількість фільмів у 2020 році

Основною перешкодою для цифрових релізів є піратство, але дослідники зазначають, що насправді воно майже не впливає на перегляди. Так, піратські версії картин все ж отримують свої перегляди, але на стрімінгових сервісах стрічки дивляться приблизно стільки ж.

Втім, наразі ще не можна остаточно говорити про загальне скорочення релізів фільмів онлайн, оскільки результати можуть варіюватись в залежності від кожної країни — наскільки там розвинуте піратство, доступні стрімінгові сервіси та популярні кінотеатри.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...