Реклама

👨🏼‍💼 Дослідження: найкраще у світі знають англійську юристи

А в Україні англійську найбільше вивчають ІТ-фахівці.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
👨🏼‍💼 Дослідження: найкраще у світі знають англійську юристи
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 👨🏼‍💼 Дослідження: найкраще у світі знають англійську юристи
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
А в Україні англійську найбільше вивчають ІТ-фахівці.

Англійська мова серед професій

Світовий рейтинг знання англійської мови EF EPI, що ґрунтується на результатах онлайн-тесту, який пройшли 2,2 млн людей зі 100 країн світу у 2020 році, навів перелік професій, які найкраще знають англійську мову.

Виявилося, що найкраще англійську знають юристи та працівники галузі консалтингу. Про це повідомляє онлайн-школа англійської мови EnglishDom.

Перші сходинки переліку світового рейтингу професій EF EPI виглядають так:

  1. Юристи.
  2. Дослідження та розробки.
  3. Розробка стратегій та планування.
  4. Бухгалтерія та фінанси.
  5. Інформаційні технології.
  6. Маркетинг.
  7. Управління персоналом.

Гірше англійську знають адмінперсонал, середній технічний персонал, спеціалісти зі сфери господарчого обслуговування та люди, які залучені на виробництві.

Як пояснив співзасновник та керівник онлайн-школи EnglishDom Максим Сундалов, міжнародна взаємодія та поява єдиного онлайн-простору з різними юрисдикціями — місцевою та глобальною — спонукала юристів найкраще у світі вивчити англійську.

За нашими даними, в Україні англійська має більший попит серед IT-фахівців. Фінансовий сектор, фармацевтична галузь та важка промисловість є галузями-лідерами з навчання не тільки у світі, але і в Україні. Активно вивчають англійську та агрокомпанії, які поставляють продукцію на світові ринки. Взагалі ж, популярний тренд сьогодення — lifelong learning, або безперервне навчання — дозволяє розглядати вивчення англійської не лише як інструмент для роботи, але і як основу для соціальної взаємодії, що надихає розвиватися

Максим Сундалов, Співзасновник та керівник онлайн-школи EnglishDom

Статистика в Україні та світі

Згідно зі статистикою онлайн-школи EnglishDom щодо її приватних та корпоративних клієнтів, в Україні найбільше займаються вивченням англійської представники інформаційних технологій та перші сходинки виглядають так:

  1. IT-фахівці – 28%.
  2. Представники креативних індустрій та бізнесу – 23%.
  3. Працівники сфери обслуговування – 7%.
  4. Освітяни та держслужбовці – 5%.

Також рейтинг EF EPI проаналізував знання англійської не лише за критерієм спеціалізації, а і за належністю до конкретного сектору.

Читайте також: 🤓 Створили перший освітній курс англійською мовою про історію України для іноземців

Найкращими у світі у знаннях англійської виявилися такі галузі:

  1. Консалтинг.
  2. IT.
  3. Виробництво товарів повсякденного вжитку.
  4. Фармацевтична промисловість.
  5. Гірська промисловість та енергетика.

Щодо України, то серед корпоративних клієнтів онлайн-школи EnglishDom у 2020 році найбільше вчили англійську мову в таких галузях:

  1. Важка промисловість – 39%.
  2. IT – 19%.
  3. Фінанси – 14%.
  4. Харчова промисловість – 7%.
  5. Агробізнес – 5%.

Експерти рейтингу EF EPI також зазначають, що рівень володіння мовою в державних секторах із меншою конкуренцією значно нижче, ніж в інших галузях. Це пояснюється тим, що пріоритет державних службовців, зокрема, освітян — це обслуговування своїх співгромадян. Проте, щоб ці фахівці також могли використовувати передові світові методики та досвід, їх також потрібно стимулювати вивчати англійську мову.

Мовний бар’єр

Також в дослідженні EF EPI припускається, що в Європі існує негласний мовний бар’єр, який не дає співробітникам перейти з молодших посад на сходинку вище — менеджерів середньої ланки — у разі, якщо вони не говорять англійською. Цікаво, що цей принцип не поширюється на керівників. Там відбір жорсткіший і більше значення мають лідерські якості. Вік керівників майже завжди вище, ніж середній вік співробітників. А люди за 40 років у своїй більшості володіють англійською гірше, ніж нові покоління. Тому серед кваліфікованих кандидатів на керівні посади не завжди можуть знайтися претенденти з хорошим знанням англійської мови.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...