Реклама

💙💛 ROZETKA повністю перевела свій YouTube-канал на українську мову

Відтепер всі онлайн-представництва найбільшого інтернет-магазину України ведуться українською мовою.
Čytaty latynkoju
💙💛 ROZETKA повністю перевела свій YouTube-канал на українську мову
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 💙💛 ROZETKA повністю перевела свій YouTube-канал на українську мову
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Відтепер всі онлайн-представництва найбільшого інтернет-магазину України ведуться українською мовою.

Що сталося з ROZETKA?

28 січня головний редактор ROZETKA Олексій Тараненко оголосив про те, що YouTube-представництво магазину повністю переходить на українську мову.

Згідно з «мовним» законом ми мали перевести всі свої інтернет-представництва на українську мову. Соцмережі перевели вже деякий час тому, а от питання щодо YouTube-каналів вирішували вже цього року. Можна сперечатися, чи потрапляють вони під цей закон чи ні, але наше рішення було не чекати точних формулювань і не відтягувати терміни, а переходити тут і зараз

Олексій Тараненко, головний редактор ROZETKA

ROZETKA вже понад 12 років має велике YouTube-представництво, де публікує огляди різноманітних товарів, тревел-блоги, відео для дітей та інше. Основний канал «Розетки» на момент переходу мав 1,2 млн підписників.

Для переходу обрали варіант створення нового каналу.

Непросто було вирішити, як працювати далі, адже велика частина неукраїнської авдиторії навряд чи оцінила б такий перехід, не кажучи вже про потенційний хейт. Тому ми вирішили почати з початку і ростити новий канал для української авдиторії разом з набираючим силу україномовним сегментом YouTube

Олексій Тараненко, головний редактор ROZETKA

За словами Тараненка, переконувати керівництво компанії не довелося — всі розуміли, що це лише питання часу. Дитячий канал «Розетки» вже давно виходить українською, і є одним із небагатьох таких каналів на цю тему.

Що далі?

Старий канал «Розетки» поповниться ще кількома роликами, а потім перестане оновлюватися — всі нові відео виходитимуть лише українською на новому каналі. Згодом, на українську остаточно переведуть і канали з меншою авдиторією, цей процес вже майже завершено.

Досягнення попередніх показників у «Розетці» не очікують швидко, але і не ставлять це собі за мету.

Наша ціль — активна українська авдиторія каналу з високим рівнем залученості, а не кількість підписників сама по собі

Олексій Тараненко, головний редактор ROZETKA

Наразі, немає жодного YouTube-каналу українською, який має «золоту кнопку» — нагороду від сервісу за досягнення 1 мільйона підписників.

Раніше ми повідомляли про перехід на українську двох видань — Autogeek? Електромобільний портал Autogeek перейшов на українську. Засновник ділиться результатами. ОНОВЛЕНО та JetSetter? «В Україні мають бути україномовні ЗМІ», — Анна Ганопольська, JetSetter.ua.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...