Реклама

♻️ У США планують зменшити викиди вуглецю на 100%

Америка планує стати «глобальним лідером» у сфері безпеки про навколишнє середовище.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
♻️ У США планують зменшити викиди вуглецю на 100%
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. ♻️ У США планують зменшити викиди вуглецю на 100%
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Америка планує стати «глобальним лідером» у сфері безпеки про навколишнє середовище.

Викиди вуглецю у США

Як повідомляє BBC, президент США Джозеф Байден підписав одразу декілька указів на боротьбу з кліматичною кризою. Відтак, Америка планує зменшити викиди вуглецю від енергетичної галузі США на 100% до 2035 року.

Для цього відмовляться від видобутку нафти на всіх федеральних територіях США. Втім, це правило не розповсюджується на ділянки у приватній власності. Натомість Америка планує зосередитись на екологічних джерелах енергії — на електроенергії від морських та вітрових станцій.

Джозеф Байден зазначив, що проблеми зміни клімату та екології стануть першочерговим пріорітетом для національної безпеки та зовнішньої політики.

Ми чекали занадто довго, і більше не можемо чекати. Ми відчайдушно потребуємо національної відповіді на кліматичну кризу, так само як потребуємо відповіді на пандемію COVID-19. Тому що кліматична криза — це реальність

Джозеф Байден, Президент США

Також президент США наголосив, що Америка не може самостійно боротись зі змінами клімату, однак має всі шанси стати «глобальними лідерами» у цій галузі.

Аби узгодити свою нову екологічну політику з партнерами Байден анонсував зустріч світових лідерів, що відбудеться у День Землі, 22 квітня.

Читайте також: 📊 В Україні почала діяти система контролю парникових викидів

Екологія у Європі

У грудні 2019 року Єврокомісія презентувала масштабну програму перетворення Європейського Союзу на вуглецево-нейтральний континент — European Green Deal. У рамках цього проєкту планують зменшити викиди СО2 на 50-55% у 2030 році, максимально посилити ефективність використання ресурсів, припинити забруднення екології та відновити біорізноманіття.

Green Deal охоплює всі сфери економічного життя та спрямований на створення нової стратегії росту, яка прагне трансформувати ЄС у справедливе та процвітаюче суспільство з сучасною ресурсоефективною та конкурентоспроможною економікою.

Масштабна європейська програма Green Deal прагне перетворити Європу на перший у світі кліматично нейтральний континент.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...