Реклама

🤑 GameStop прогнозували банкрутство, однак користувачі Reddit збільшили вартість її акцій на 90%

«Гуртом й батька легше бити».
Čytaty latynkoju
hipwallpaper.com
🤑 GameStop прогнозували банкрутство, однак користувачі Reddit збільшили вартість її акцій на 90%
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 🤑 GameStop прогнозували банкрутство, однак користувачі Reddit збільшили вартість її акцій на 90%
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
«Гуртом й батька легше бити».

Що таке GameStop

GameStop — це культова і найбільша мережа магазинів відеоігор у США та світі загалом. Точки продажу є у 17 країнах й лише у Сполучених Штатах є розташовано більш ніж 6 100 магазинів. Мережа спеціалізується на продажі відеоігор, консолей, різноманітних аксесуарів, коміксів та товарів, популярних у ґік-культурі.

Пандемія COVID-19 катастрофічно вплинула на GameStop. З березня по травень минулого року більша частина магазинів мережі були зачинені. Аби якось компенсувати збитки, рада директорів компанії зменшила власну зарплатню на 50%, а інші керівники — на 30%.

Під час карантину цифрові продажі збільшились на 519%, а роздрібна торгівля зменшилась на понад 30% у порівнянні з попереднім роком.

Врешті мережа повідомила про збиток $150 мільйонів проти прибутку в $6,8 мільйона. Компанія очікувала збільшити продажі завдяки релізам консолей Xbox Series X та PlayStation 5, але цей план не спрацював.

На тлі новин багато інвесторів були впевнені, що акції компанії можуть суттєво втратити у ціні й згодом мережа може навіть збанкрутіти.

Читайте також: 😎 Бренд взуття Dr.Martens збирається виходити на публічні торги

Тому акціонери почали торгувати проти компанії — вони робили ставки «на шорт», тобто чекали, що вартість акцій упаде. Чому? Бо існує така схема: можна взяти у борг акції компанії, продати їх за поки що високою ціною і отримати гроші. Коли ж прийде час повернути акції, їх потрібно викупити, вже за набагато нижчою вартістю, і таким чином заробити на різниці.

Ризик цієї операції полягає в тому, що ціна акцій може піти не вниз, а вгору. Саме це і трапилося.

З літа акції GameStop почали повертати свою вартість через певні зміни у стратегії, анонс багаторічного партнерства з Microsoft та інші позитивні новини про компанію.

У відповідь, ті, хто хотів заробити на можливому банкрутстві мережі, вирішили довести справу до кінця. Почалась агресивна гра проти компанії — інвестори почали посилено знижувати ціну акцій.

Однак, на захист мережі став Reddit. Користувачі соцмережі вирішили піти проти акціонерів й масово скупали акції GameStop. Зі збільшенням вартості гравці «на шорт» повинні були докупляти акції за ще вищою ціною й таким чином дуже швидко втрачали гроші.

Відтак, на піку вартість акцій дійшла до $144 доларів за штуку, що становило більш ніж 90% зростання. Наразі ціна акцій коливається від $70 до $80, що все одно у декілька разів вище за бажану інвесторами вартість у $20.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...