Реклама

🧐 Birdwatch: Twitter представив проєкт боротьби з дезінформацією

Це тестова версія проєкту для користувачів із США.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🧐 Birdwatch: Twitter представив проєкт боротьби з дезінформацією
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🧐 Birdwatch: Twitter представив проєкт боротьби з дезінформацією
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Це тестова версія проєкту для користувачів із США.

Проєкт Birdwatch

Twitter вже давно став платформою для появ теорії змов та джерелом багатьох скандалів. Минулого року в соцмережі почали контролювати дописи про COVID-19✋? Twitter позначатиме твіти з неправдивою інформацією про COVID-19 та позначати твіти з неправдивою інформацією. Крім того, сайт видаляв дописи, що містили конспірологічні теорії про 5G? Twitter видалить твіти про 5G, що можуть завдати шкоди та нести дезінформацію — начебто це і є джерелом хвороби та взагалі може контролювати людей.

Відтепер Twitter надав можливість користувачам сайту модерувати контент. Проєкт Birdwatch покликаний боротися з недостовірною інформацією у соцмережі.

Проєкт Birdwatch

Twitter створив відео з інструкцією для користувачів, як залишити скаргу. Відтак в розділі «Зробити внесок в Birdwatch» можна обрати один або декілька варіантів незгоди з публікацією та додати коментар зі скаргою.

?s=21

Читайте також: 🤡 Діти випадково знайшли баґ комп’ютера, який дозволяв користуватись ним без пароля

Birdwatch дозволить користувачам ідентифікувати інформацію, яка, на їхню думку, вводить в оману, та робити під дописами пояснення контексту твіту.

Наразі це лише пілотний-проєкт для користувачів у США. Спеціальні пояснення дописів будуть доступні на окремому сайті.

Скільки саме триватиме пілотна версія проєкту — невідомо. У компанії зазначили, що під час тесту вони хочуть переглянути доцільність нової функції й лише потім розглядатимуть можливість цієї функції для всіх користувачів.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...