Реклама

📱 Мінцифра анонсувала нові послуги застосунку «Дія» — реліз протягом 2021 року

Загалом буде шість нових послуг.
Čytaty latynkoju
📱 Мінцифра анонсувала нові послуги застосунку «Дія» — реліз протягом 2021 року
  1. Головна
  2. Техно
  3. 📱 Мінцифра анонсувала нові послуги застосунку «Дія» — реліз протягом 2021 року
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Загалом буде шість нових послуг.

Нові можливості застосунку «Дія»

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров анонсував нові можливості застосунку «Дія», реліз яких запланували вже на цей рік.

За його словами, щотижня Мінцифра проводить наради зі стратегічними командами, де обговорюють запуск нових продуктів.

Відтак, вже цього року ми побачимо шість нових послуг: «Дія ID», зміна місця проживання, будівельні послуги класів СС2 та СС3, податкові онлайн-послуги, електронний медичний висновок та автоматична реєстрація бізнесу.

Ефективний менеджмент — 90% перемог. Ми будуємо організаційну структуру на рівні держави. У Верховній Раді є Комітет цифрової трансформації. За кожен проєкт у міністерстві відповідають мої заступники. З нашої ініціативи в березні 2020 року Кабмін ухвалив нову посаду CDTO (Chief digital transformation officer) — керівників цифрової трансформації в державних органах влади. У кожному міністерстві тепер є CDTO — цифрові заступники міністрів, які відповідають за конкретні напрямки та сфери. Є CDTO на рівні ОДА, міських рад. DTPM — на рівні проєктів Мінцифри. Також ми створили Дія Company — першу державну IT-компанію Мінцифри

Михайло Федоров, Міністр цифрової трансформації

Детальніше про нові послуги

Читайте також: 📱 Українські банки зможуть приймати паспорти з «Дії» під час касових операцій
  • «Дія ID» — це цифровий підпис, який можна буде використовувати для отримання послуг онлайн. за допомогою смартфону можна буде підписувати документи та отримувати адміністративні й державні послуги.
  • Зміна місця проживання — наприкінці минулого року Уряд схвалив постанову, яка дозволяє реєструвати чи знімати з реєстрації місце проживання онлайн. Раніше це був експериментальний проєкт, а вже скоро це буде цілком звичною практикою.
  • Будівельні онлайн-послуги — за допомогою порталу «Дія» можна буде розпочати будівельні роботи та ввести в експлуатацію об’єкти класу СС2 та СС3??‍♂️ У Мінцифрі запустили тестування будівельних е-послуг на порталі «Дія».
  • Автоматична реєстрація бізнесу — наразі вже готують відповідні зміни до законодавства. Очікується, що можна буде зареєструвати послуги для ФОПа онлайн, без участі реєстратора.
  • Електронний лікарняний — цей документ замінить паперовий документ про непрацездатність.
  • Податкові онлайн послуги — вже найближчим часом на платформу «Дія» переведуть майже усі необхідні послуги та сервіси для платника податків, усе буде в одному місці.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...