Реклама

🤘🏻 У Німеччині переписали Біблію спеціально для покоління Z

Ні, сюжет не змінюється. Принаймні якось критично.
Čytaty latynkoju
wikipedia.org
🤘🏻 У Німеччині переписали Біблію спеціально для покоління Z
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 🤘🏻 У Німеччині переписали Біблію спеціально для покоління Z
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Ні, сюжет не змінюється. Принаймні якось критично.

Біблія для покоління Z 

BasisBibel, що можна перекласти українською як «Базова Біблія» — це нова версія Святого Письма спеціально для молодого покоління. Головна особливість книги полягає в тому, що її склад на 15% менше від оригіналу.

Лінгвісти спеціально створили BasisBibel для покоління Z, аби їм було легше сприймати інформацію. Речення нового видання Біблії складаються з не більш ніж 16 слів — саме стільки інформації звикла сприймати молодь під час читання.

Речення зробили коротшими, щоб вони нагадували повідомлення у месенджері — забрали непотрібні деталі та окремо надали пояснення для певних феноменів.  Наприклад, пояснюють, що таке ладан, смирна та де саме вважається знаходився Віфлеєм.

Таким чином книгу автоматично адаптували й для читання з ґаджетів. За словами Міхаеля Шміделя (Michael Schmiedel), релігієзнавеця з Білефельдського університету, це цілком нормально, коли релігійні тексти адаптують чи модернізують.

Це — необхідність. Мета будь-якого перекладу Святого Письма у всіх релігіях — знайти свого сучасного читача

Міхаель Шмідель, Релігієзнавець
Читайте також: 🤳🏻 Дослідження: які книги найчастіше фотографують для Instagram

Як повідомили в Німецькому біблійному товаристві, «Базова Біблія» доступна в друкованому вигляді, онлайн та як застосунок для смартфонів і планшетів.

Нова версія для молодого покоління містить дві тисячі сторінок. Вартість друкованого видання — від 25 до 148 євро в залежності від видання.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...