Реклама

⌚️ Науковці навчились діагностувати COVID-19 за допомогою Apple Watch

Вже провели декілька досліджень з іншими виробниками смартгодинників.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
⌚️ Науковці навчились діагностувати COVID-19 за допомогою Apple Watch
  1. Головна
  2. Техно
  3. ⌚️ Науковці навчились діагностувати COVID-19 за допомогою Apple Watch
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Вже провели декілька досліджень з іншими виробниками смартгодинників.

COVID-19 та Apple Watch

Мережа лікарень Mount Sinai виявила, що смартгодинники та інші пристрої, які показують частоту серцебиття та температуру людини, можуть завчасно виявити наявність COVID-19 ще до прояву перших симптомів.

Науковці дослідили аналізи серцевого ритму за допомогою Apple Watch — у хворих різниця в часі між кожним серцевим скороченням є меншою.

Ми вже знали, що цей показник змінюється в залежності від розвитку запалення в організмі, а COVID-19 є запальним процесом

Роб Хірт, Доцент медицини в Медичній школі Ікана в Нью-Йорку

Медики простежили за майже 300 співробітниками лікарні, які носили годинник Apple Watch з 29 квітня по 29 вересня. Вчені також зазначили, що ґаджети можуть допомогти виявити незначні зміни, які бувають у безсимптомних хворих — це дозволить значно зменшити розповсюдження COVID-19.

Читайте також: 🤭 У даркнеті продають вакцини проти COVID-19 за біткоїни

У Стенфорді також провели схоже дослідження, однак там була більша кількість смартгодинників — Garmin, Fitbit та інші виробники. Виявилось, що у 81% хворих ґаджети фіксували зміни в частоті пульсу в стані спокою за дев’ять днів до появи симптомів.

В Університеті навіть впевнені, що така технологія може покращити результати звичайних тестів, бо деякі з них можуть показувати некоректні результати.

Ви не можете проводити медичні тести з людьми весь час, в той час, як ці пристрої вимірюють ваші показники 24 години на добу, 7 днів на тиждень. Розумні годинники показують ваші дані в режимі реального часу, а результати тесту, якщо пощастить, ви отримаєте лише через кілька днів

Науковці Стенфордського університету

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...