Реклама

🗡 У Запоріжжі затримали чоловіка з мечем з гри «Відьмак»

Однак такий меч можна абсолютно легально придбати в Україні.
Čytaty latynkoju
wall.alphacoders.com
🗡 У Запоріжжі затримали чоловіка з мечем з гри «Відьмак»
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 🗡 У Запоріжжі затримали чоловіка з мечем з гри «Відьмак»
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Однак такий меч можна абсолютно легально придбати в Україні.

«Відьмак школи Запоріжжя»

Нещодавно на проспекті Маяковського у Запоріжжі місцева патрульна поліція затримала чоловіка, що йшов вулицею з реплікою меча з гри «Відьмак». Це була точна копія меча героїні Цірілли — Zireael, що у перекладі з мови вищих ельфів означає «Ластівка».

Як саме чоловік отримав меч викований гномами у Запоріжжі — наразі точно невідомо. Поліція навіть викликала експертів задля аналізу знахідки.

«Відьмак школи Запоріжжя»

Також правоохоронні органи повідомили, що чоловіку погрожує кримінальна відповідальність за ч. 2 ст. 263 (носіння, виготовлення, ремонт або збут кинджалів, фінських ножів, кастетів чи іншої холодної зброї без передбаченого законом дозволу) ККУ.

Варто зазначити, що схожий меч можна абсолютно без перешкод придбати в Україні. Наприклад меч Ґеральта з Рівії коштує 3 190₴. Мечів Цірілли у масовому виробництві не виявлено, тому цілком імовірно, що це була робота майстра на замовлення для косплею чи просто для власної колекції.

Читайте також: 🐺 Netflix анонсував новий акторський склад другого сезону «Відьмака»: хто зіграє Ламберта та Ескеля

Про «Відьмака»

Анджей Сапковський створив цикл «Відьмак» у 1986 році. Дія відбувається в уявному світі, що нагадує середньовічну Європу, де, крім людей, існують інші раси, як-то ельфи чи краснолюди, а також страшні чудовиська і магія.

У циклі розповідається про пригоди відьмака, мисливця на монстрів, Ґеральта — одного з останніх представників цього ордену, який намагається не втручатися в політичні конфлікти. Врешті, у намаганнях захистити Цірі, він також опиняється втягнутим у велике протистояння північних держав великій південній імперії.

Серія містить численні посилання на нашу реальність та проблеми, що з ними стикається сучасне суспільство: расизмом, гомофобією, корупцією, бюрократією тощо, а також чорним гумором і сатирою. Враховуючи, що автор надихався в роботі середньовічною та сучасною Польщею, що є близькою до нас країною, книги заслужили любов українських поціновувачів фентезі.

Загалом, перший сезон отримав різні відгуки. Дехто сварив його за нелінійність та неможливість зрозуміти сюжет без попереднього прочитання або проходження гри. Netflix навіть довелося опублікувати інфографіку з поясненнями таймлайну? Netflix пояснив таймлайн першого сезону серіалу «Відьмак»: інфографіка першого сезону серіалу.

Коли вийде другий сезон — наразі точно невідомо. Очікується, що він буде вже протягом цього року.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...