Реклама

😲 Вікіпедія обрала найкращі світлини пам’яток культури України 2020

В українській частині найбільшого міжнародного конкурсу фотографій об’єктів культурної спадщини для Вікіпедії під назвою «Вікі любить пам’ятки» обрали 10 найкращих робіт.
Čytaty latynkoju
😲 Вікіпедія обрала найкращі світлини пам’яток культури України 2020
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 😲 Вікіпедія обрала найкращі світлини пам’яток культури України 2020
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
В українській частині найбільшого міжнародного конкурсу фотографій об’єктів культурної спадщини для Вікіпедії під назвою «Вікі любить пам’ятки» обрали 10 найкращих робіт.

Найкращі фото за версією Вікіпедії

У 2020 році на конкурс подали понад 47 тисяч світлин та відео пам’яток культури України, що є рекордом за всі роки проведення конкурсу в Україні. Цьогоріч свої роботи завантажили понад 550 авторів. За кількістю фото Україна посіла перше місце серед 50 країн-учасниць.

Найкращими, за оцінками журі, стали 10 світлин пам’яток, розташованих у Вінницькій, Донецькій, Запорізькій, Львівській, Харківській, Херсонській, Хмельницькій, Чернігівській областях та місті Київ. Більшість об’єктів — пам’ятки архітектури, також є одна пам’ятка археології та пам’ятка історії. Ці фотографії представлять Україну на міжнародному етапі конкурсу, де позмагаються з переможцями інших країн.

Як зазначила адміністраторка української Вікіпедії Наталія Тимків, мета конкурсу «Вікі любить пам’ятки» — зібрати знімки всіх об’єктів нерухомої спадщини світу для ілюстрування статей у Вікіпедії та привернути увагу до стану збереженості цих об’єктів.

Проєкт згуртовує навколо себе фотографів, краєзнавців, вікіпедистів та усіх небайдужих до збереження культурної спадщини. Цього року у нас серед 10 переможців — 10 різних авторів та 9 регіонів. Дуже добре, що Україна буде представлена на міжнародному етапі такою різноманітною

Наталія Тимків, Адміністраторка української Вікіпедії
Читайте також: 🤳 «Кишенькова країна»: вийшов AR-застосунок з об’єктами культурної спадщини України

У межах конкурсу визначали авторів найкращих фотографій та учасників, що сфотографували найбільшу кількість об’єктів, загалом та за областями. А також переможців у спеціальних номінаціях «Віа Регіа Україна», «Єврейська спадщина», «Млини» та «Відео».

Найкращі світлини з першого по десяте місце:

Розширений матеріал з коментарями переможців та членів журі на офіційному сайті конкурсу.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...