Реклама

🎨 Штучний інтелект навчили малювати картини з тексту. Трохи сюрреалізму

Нейромережа працює на базі з 12 мільярдів зображень зі спеціальними описами.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🎨 Штучний інтелект навчили малювати картини з тексту. Трохи сюрреалізму
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🎨 Штучний інтелект навчили малювати картини з тексту. Трохи сюрреалізму
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Нейромережа працює на базі з 12 мільярдів зображень зі спеціальними описами.

Штучний інтелект DALL·E

Лабораторія з досліджень штучного інтелекту OpenAI, одним із засновників якої є мільярдер та дослідник Ілон Маск, розробила особливу мережу, яка може створити картини та інші різноманітні зображення за допомогою тексту — DALL·E.

Нейромережа отримала таку назву на честь відомого каталанського художника-сюрреаліста Сальвадора Далі та робота WALL·E з однойменного мультфільму студії Pixar.

Штучний інтелект аналізує запит того, що повинно бути зображеним на малюнку та комбінує усі деталі — це можуть бути живі істоти, об’єкти, явища природи чи знов таки текст. Програма базується на даних з 12 мільярдів зображень та підписами до них, що пояснюють малюнки.

DALL·E шукає найкращі комбінації об’єктів та може запропонувати навіть декілька варіантів зображень. Мережа може створити цілком нові об’єкти та відтворювати реальні, однак це буде не повний відповідник оригіналу — його буде зроблено з інших окремих частин.

Читайте також: 😱 «Ну це просто жах»: дайте нейромережі визначити ваш музичний смак у Spotify

Крім того, програма може створювати моделі об’єктів у 3D та навіть з різних ракурсів — нейромережа відтворює необхідне зображення з урахуванням оптичних ефектів, положення та світла.

Втім, розробники звертають увагу на те, аби отримати гарний результат, необхідно мати максимально деталізований опис. Опис слугує своєрідною інструкцією для DALL·E, чим більше деталей, тим краще будуть підібрані частини зображення.

У міру ознайомлення з великою кількістю об'єктів DALL·E починає плутатися в тому, який колір притаманний тому чи іншому предмету, і результативність різко знижується

Розробники DALL·E

Наразі сервіс ще не доступний для загального користування, можна лише переглянути його роботи за посиланням.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...