Реклама

🙅🏼‍♂️ Співробітники Google заснували свій профсоюз — чому це важливо

Це перший такий випадок, коли працівники компанії з Кремнієвої долини об'єднались аби заснувати профспілку та офіційно захищати свої інтереси.
Čytaty latynkoju
🙅🏼‍♂️ Співробітники Google заснували свій профсоюз — чому це важливо
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 🙅🏼‍♂️ Співробітники Google заснували свій профсоюз — чому це важливо
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Це перший такий випадок, коли працівники компанії з Кремнієвої долини об'єднались аби заснувати профспілку та офіційно захищати свої інтереси.

Профспілка Google

Співробітники Google, Waymo та інших компаній Alphabet оголосили про створення профспілки, про це вони розповіли New York Times.

В об’єднання приймають як штатних співробітників, так і підрядників, які працюють за контрактом. Alphabet Workers Union (AWU) боротиметься з нерівною оплатою праці, дискримінацією, неетичними умовами компанії та іншими проблемами.

З публікування маніфесту об’єднання налічувало 230 співробітників Alphabet, а протягом дня їхня кількість стала у два рази більше. Очікується, що угруповання буде ще чисельнішим, оскільки за підрахунками TechCrunch у вересні 2020 року в Alphabet працювало понад 132 тисяч осіб.

Профспілка Google

Учасники AWU вважають, що саме вони несуть відповідальність за те, як технології, які вони розробляють, впливають на суспільство і навколишнє середовище.

Ми створили Google. Це не та компанія, в якій ми хочемо працювати. Девіз нашого руху — «Не будь злом»

Маніфест Alphabet Workers Union
Читайте також: 🤔 США зобов’язали Facebook, Twitter та YouTube розкрити методи збору інформації про користувачів

Співробітники Google раніше вже протестували проти дій компанії: звинувачували Google в захисті своїх топменеджерів від звинувачень в сексуальних домаганнях і виступали проти співпраці з Міноборони США в деяких проєктах.

Однак навіть попри такі випадки Alphabet три роки поспіль посідала перше місце в рейтингу 500 кращих роботодавців світу за версією Forbes. У рейтингу 2020 року компанія виявилася на восьмому місці.

Це перший такий випадок, коли працівники компанії з Кремнієвої долини об’єднались аби заснувати профспілку та офіційно захищати свої інтереси. Цілком імовірно, що за прикладом Google представники інших брендів зможуть піти проти своєї ж компанії вже найближчим часом.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...