Реклама

👨🏼‍💻 Як грамотно й ефективно перевести свій бізнес в онлайн

Згідно з прогнозом Forrester, 20% компаній зі списку Fortune 500 не доживуть до кінця 2021 року. На думку аналітиків, основною причиною масового вимирання корпорацій стане їхня нездатність адаптуватися до нових реалій ринку, серед яких — поголовний перехід в онлайн.  
Čytaty latynkoju
unsplash.com
👨🏼‍💻 Як грамотно й ефективно перевести свій бізнес в онлайн
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 👨🏼‍💻 Як грамотно й ефективно перевести свій бізнес в онлайн
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Згідно з прогнозом Forrester, 20% компаній зі списку Fortune 500 не доживуть до кінця 2021 року. На думку аналітиків, основною причиною масового вимирання корпорацій стане їхня нездатність адаптуватися до нових реалій ринку, серед яких — поголовний перехід в онлайн.  

Гнучкість, мобільність, віддаленість — саме ці якості можуть допомогти бізнесу пережити цей непростий час. Розповідаємо про те, які сервіси використовувати, щоб максимально ефективно перевести підприємство в онлайн.

? Підсильте онлайн-маркетинг

За допомогою різних онлайн-сервісів можна зробити маркетинг якісніше й ефективніше.
Наприклад, Сповіщення Google допомагають відслідковувати конкретні ключові слова в пошуку. Вони також дають змогу стежити за згадками вашої компанії й конкурентів.

Сервіс SendPulse допомагає робити SMS- і email-розсилання в чат-боти Viber і Facebook. Він дає змогу організовувати розсилання і стимулювати свою клієнтську базу.

А конструктор сайтів Wix надає вже готові шаблони сторінок для різного бізнесу. У ньому можна зробити сайт-візитку, цільові сторінки, інтернет-магазин або презентувати себе як експерта.

? Підключіть маркетинг-аналітику й оцінюйте її ефективність

Аналітика в маркетингу — це системний підхід, який дає можливість бізнесу дістати відповіді й рекомендації на конкретні запити. Він спирається на важливі,
достовірні й актуальні дані.

Маркетинг-аналітика грає важливу роль у розвитку онлайн-бізнесу; вона багато в чому залежить від діджитал-стратегії конкретної компанії й каналів комунікації, які компанія хоче використовувати. Але основні рекламні канали в онлайні — це Google, Facebook і Instagram, тому точно варто використовувати Google Analytics і Facebook Pixel.

? Додайте платіжні методи

Якщо процес онлайн-оплати організований правильно, то підвищується конверсія, а покупка стає швидшою й комфортнішою.

І для правильної його організації важливо вибрати правильний метод оплати. Що більше в клієнта варіантів, то ймовірніше, що він зробить покупку. Дайте йому можливість купити товар за допомогою Apple Pay, Google Pay, Masterpass, Privat24, додайте варіант оплати за QR-кодом або інвойсинг.

Цей процес можна автоматизувати через системи інтернет-еквайрингу, наприклад, сервіс Fondy, який вміє приймати платежі як в Україні, так і з-за кордону, підтримує всі основні методи оплати та збирає за ними всю статистику.

☁️ Використовуйте хмарні сховища

Сервіси: GoogleCloud, MicrosoftAzure, AmazonS3, Gigacloud, De Novo.

Багато хто досі вважає за краще зберігати всі дані компанії на власному сервері. Хмара занадто абстрактно, розташована невідомо де, і незрозуміло, наскільки вона є надійною, тоді як свій сервер — ось він: стоїть собі й тихенько гудить. Він завжди під рукою, доступ до нього суворо обмежений, усіма процесами управляє власний IT-департамент.

Зберігати всі дані компанії в хмарі якогось стороннього провайдера багатьом здається протиприродним і ненадійним.

Дійсно, теоретично, з однієї віртуальної машини можна отримати доступ до іншої, яка знаходиться на тому ж хості. Але правда в тому, що зловмисникам набагато простіше винести двері у власну серверну вашої компанії, ніж дістати доступ до файлів у хмарі — наприклад, Azure.
Вибираючи хмару, компанія позбавляє себе від безлічі ризиків і знижує витрати на утримання серверного обладнання.

? Запровадити електронний документообіг

Сервіси: Deals, Agiloft, Megapolis Doc.Net.

Сучасні системи електронного документообігу (ЕДО) — це вебрішення, які дають змогу працювати з документами в будь-який час і з будь-якого пристрою з браузером. Найчастіше подібні системи розгортаються в хмарі стороннього провайдера, що забезпечує постійний доступ до документів через браузер або мобільний застосунок.

Переваги електронного документообігу очевидні. По-перше, це значно дешевше, ніж працювати з папером: жодних коштів на витратні матеріали, друк, доставку й утримання архіву. По-друге, це надійніше й безпечніше: електронні документи не схильні до зносу, а втратити архів у хмарі просто неможливо.

Системи ЕДО можуть бути внутрішніми й зовнішніми. Внутрішній ЕДО (MegapolisDoc.Net) — це організаційно-розпорядча документація компанії (ОРД).

Системи зовнішнього ЕДО, на кшталт Deals, за кордоном частіше називають CLM (Contract lifecycle management) або CMS (Contact management system). Вони призначені для створення, погодження, підписання документів і обміну ними з контрагентами. Такі документи (договори, рахунки, акти, додаткові угоди й так далі) мають юридичну силу, тільки представлені в електронному форматі.

Систему зовнішнього ЕДО можна використовувати й для внутрішнього документообігу організації, але для великих підприємств більше підходять усе ж повноцінні системи ОРД.

? Автоматизуйте бізнес-процеси

Сервіси: ScriptumBPM, SalesforceCRM, SAP ERP.

Системи планування ресурсів (ERP), управління взаємовідносинами з клієнтами (CRM) й автоматизації бізнес-процесів (BPM) можуть бути розгорнуті як на сервері замовника, так і в хмарі. Нас цікавить другий варіант.

Треба зазначити, що всі ці абревіатури — частково маркетинг. «Чистих» ERP або CRM залишається все менше. Раніше було заведено вважати, що ERP — це вінець творіння автоматизації, але останнім часом BPM-системи все частіше визнаються більш універсальним і гнучким рішенням, за яким — майбутнє. Вони не вимагають інсталяції й налагодження всіх процесів раз і назавжди.

Модулі можуть додаватися один за іншим, автоматизацію можна починати з одного, найбільш важливого бізнес-процесу, і, головне, переналаштувати вже існуючий процес або додати новий можна коли завгодно — не зупиняючи всієї системи.

? Користуйтеся хмарним офісом

Часи, коли всі офісні застосунки необхідно було встановлювати на десктоп, давно пройшли. На ринку рішень SaaS (software as a service — програмне забезпечення як послуга) у цій категорії більш ніж достатньо. Традиційний пакет офісних програм від Microsoft давно вже доступний онлайн за передплатою, ціна якої визначається кількістю користувачів, набором застосунків і обсягом сховища.

Що стосується Google Workspace, раніше відомого як G Suite, то офлайн його ніколи й не існувало. У Google Workspace теж є різноманітні плани для підприємств різного масштабу.

Пакет від Microsoft ширше й застосунків у ньому дещо більше, але й рішення від Google вистачить для більшості компаній із головою. І Microsoft 365, і Google Workspace для особистих потреб можна користуватися безкоштовно, досить створити персональні акаунти в цих сервісах.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...