Реклама

🛰 Екологічне рішення: Японія запустить у космос перший у світі супутник з дерева

Очікується, що перша модель буде представлена до 2024 року.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🛰 Екологічне рішення: Японія запустить у космос перший у світі супутник з дерева
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🛰 Екологічне рішення: Японія запустить у космос перший у світі супутник з дерева
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Очікується, що перша модель буде представлена до 2024 року.

Перший супутник з дерева

За даними Всесвітнього економічного форуму, навколо Землі обертається приблизно 6 000 супутників. 60% супутників є нефункціонуючими, через що вони забруднюють атмосферу плани.

У дослідницькій компанії Euroconsult вважають, що вже скоро щороку запускатимуть до 990 супутників, а загальна їхня кількість до 2028 року становитиме 15 000 — більшість з яких будуть «космічним сміттям».

Саме тому японська лісозаготівельна компанія Sumitomo Forestry та Університет Кіото розробляють перший у світі екологічний дерев’яний супутник. Про це повідомляє BBC.

Перший супутник з дерева

Фото BBC

Науковці сподіваються, що супутник з дерева зможе розв’язати проблему забруднення космосу. Очікується, що цей прилад не викидатиме шкідливі речовини та навіть згорятиме після експлуатації, без залишків у космосі чи на Землі.

Ми дуже стурбовані тим, що всі супутники, які знову потрапляють в атмосферу Землі, горять і створюють крихітні частинки глинозему, які плаватимуть у верхніх шарах атмосфери протягом багатьох років

Такао Дой, Професор Кіотського університету та японський космонавт
Читайте також: ☄️ 8 найкращих фантастичних серіалів про космос — добірка

Головною перевагою такого приладу є те, що дерево не блокує електромагнітні хвилі або магнітне поле Землі — це дозволяє розміщувати антени та інші частини супутника в середині, відтак вони будуть легшими у розробці.

Наразі вчені ще розробляють супутник з дерева. Очікується, що перша модель буде представлена до 2024 року. Втім, вчені не розголошують, яку саме сировину вони використовуватимуть під час розробки.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...