Реклама

✍️ 20 найкращих матеріалів Na chasi у 2020 році

Редакція Na chasi вітає всіх читачів з прийдешніми святами та пропонує згадати найцікавіші матеріали, які випустила за рік, що минає.
Čytaty latynkoju
✍️ 20 найкращих матеріалів Na chasi у 2020 році
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. ✍️ 20 найкращих матеріалів Na chasi у 2020 році
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Редакція Na chasi вітає всіх читачів з прийдешніми святами та пропонує згадати найцікавіші матеріали, які випустила за рік, що минає.

 

Протягом 2020 року ми випустили для вас багато сотень цікавих матеріалів, і всі вони варті вашої уваги. Та сьогодні ми хочемо зібрали для вас лише 20 найдорожчих нашому серцю статей, якими ми пишаємося.

Ось вони:

? Максимальна самоізоляція: 3 історії людей, які відправились в соло-похід у гори

Спорядіть наплічник, попередьте всіх друзів про те, що йдете у похід, і прямуйте до найкрасивіших місць нашої країни — у мальовничі Карпати. Є шанс, що ця подорож допоможе вам дізнатися щось нове про себе.

Так само як авторові нашого матеріалу Станіславу Троянову та його героям.? Максимальна самоізоляція: 3 історії людей, які відправились в соло-похід у гори

? Чверть століття разом з PlayStation 5. Як ми зростали з улюбленими іграми

PlayStation, без сумніву, народна консоль в Україні. Хто з нас не ходив до друзів «грати в соньку» у дитинстві? Хто з нас не мріяв, щоб саме вона опинилася під ялинкою на Новий рік?

Разом з українським пресофісом PlayStation ми пригадуємо історію консолі та як вона стала головною ігровою платформою України та всієї планети.? Чверть століття разом з Playstation. Як ми зростали з улюбленими іграми

? 10 простих порад як робити класні фотографії в Інстаграм

Звісно, фотографія — це окрема і неймовірно цікава професія, якій навчаєшся все життя. Але для того, аби просто робити гарні фото в інстаграм, треба зовсім трохи — лише  пам’ятати кілька базових правил.

Про них вам і розповість професійний фотограф.? Більше лайків: 10 простих порад як робити класні фотографії в Інстаграм

? Небанальний Шевченко: як великий Кобзар перетворюється на сучасну суперзірку

Шевченка ми запам’ятали як суворого старого діда у смушевій шапці. І хоч це теж певний бік його особистості, вона все ж більш багатогранна. Сьогодні спадщина Шевченка переосмислюється сучасними митцями, які перетворюють великого поета і талановитого художника на суперзірку.

Ми зібрали найцікавіші переосмислення творчості та образу Шевченка, які варті уваги.? Небанальний Шевченко: як великий Кобзар перетворюється на сучасну суперзірку

? Історія Netflix. Як змінити правила гри та стати головним стрімінгом планети

Відеопрокат поштою за 20 років перетворився на технологічного гіганта і найпопулярніший VOD-сервіс у світі вартістю понад $200 млрд. Нетфлікс став домівкою для багатьох культових серіалів і не збирається зупинятися, тягаючись з великим і могутнім Діснеєм за першість.

Розповідаємо як двом засновникам компанії вдалося підняти її на таку висоту і змінити нашу звичку споживання кіно та серіалів.? Історія Netflix. Як змінити правила гри та стати головним стрімінгом планети

? Шлях Spotify до величі. Чому цей сервіс люблять по всьому світу і так довго чекали в Україні

Як Нетфлікс змінив кіно та телебачення, так і Спотіфай зробив революцію у музиці. Сьогодні стрімінг — це основний формат споживання музики, а продажі копій альбомів падають рік від року.

Що стало причиною успіху Spotify та чому цей сервіс так полюбляють споживачі та недолюблюють артисти, розповідаємо у нашому матеріалі.? Шлях Spotify до величі. Чому цей сервіс люблять по всьому світу і так довго чекали в Україні

? З 2022 року безвіз з ЄС стане платним. Пояснюємо, що відбувається

Ні, безвіз ніхто не відбирає. Але для всіх країн, які його мають — таких як США, Канада та Україна — дещо змінюються правила в’їзду на територію Шенгенської зони.

Читайте, що саме відбудеться у 2022 році.✈️ З 2022 року безвіз з ЄС стане платним. Пояснюємо, що відбувається

?? Є різниця! Чому мова має значення (експеримент редакції)
? У що пограти в карантин: 5 відеоігор, які дадуть надію на краще під час пандемії
⛰ Цілі Сталого Розвитку ООН за 10 хвилин. Чому це важливо для вашого бізнесу

Наша планета вже не витримує негативного впливу людства та економічного зростання. Клімат змінюється і якщо не вжити заходів, вже скоро наслідки можуть стати незворотними.

Тож ООН оголосила глобальну програму, яка спрямована на те, аби змінити наші підходи до життя та ведення бізнесу на такі, що сприяють покращенню ситуації з екологією нашої планети, а разом з тим — з бідністю та хворобами.

Доступно пояснюємо, що відбувається та чому це вплине на кожного з нас.? Цілі Сталого Розвитку ООН за 10 хвилин. Чому це важливо для вашого бізнесу

? Як працює освітня онлайн-платформа Креативна Практика та чи можна там чомусь навчитися

Оглядаємо масштабний освітній майданчик Креативна Практика, який ставить собі за мету змінити підходи до освіти у креативних індустріях.

Розповідаємо про можливості платформи та публікуємо відгуки реальних студентів.? Як працює освітня онлайн-платформа Креативна Практика та чи можна там чомусь навчитися

? Green Deal у кожен дім. Як змінить світ масштабна європейська кампанія та яким стане кожне життя українця

Логічним продовженням Цілей Сталого Розвитку стала кампанія ЄС під назвою Green Deal. Це велика програма з перетворення Європи на вуглецево-нейтральну територію, яка безпосередньо торкнеться України та змінить життя кожного з нас.

Всі деталі — просто і доступно в матеріалі.? Green Deal у кожен дім. Як змінить світ масштабна європейська кампанія та яким стане життя кожного українця

? Експеримент редакції. Що дешевше — таксі чи власне авто

Давно вже йде війна між двома точками зору. Одні кажуть, що власне авто нічого не замінить, інші — що для більшості людей цілком достатньо викликати за потреби таксі.

Ми озброїлися калькулятором і нарешті остаточно з’ясували, що саме буде найраціональнішим рішенням.? Експеримент редакції. Що дешевше — таксі чи власне авто

? Що відбувається з Hyperloop — фантастика Ілона Маска чи реальність: коли запустять потяг майбутнього
? Особистий досвід: чи можна вивчити англійську мову лише за допомогою мобільних застосунків

EdTech наступає: онлайн-курси, мобільні застосунки — всього цього вагон та маленький візочок в інтернеті. Та чи справді можна вивчити мову за допомогою мобільного застосунку?

З’ясовуємо за допомогою відгуків реальних користувачів та думки експерта.? Особистий досвід: чи можна вивчити англійську мову лише за допомогою мобільних застосунків

? Як подорожувати екологічно — 7 порад

Туризм кожного року зростає двозначними цифрами і це не може не впливати на довкілля. Найпопулярніші локації страждають від притоку людей, планета задихається від вихлопів з літаків, а екосистеми гинуть від того, що люди втручаються у природу.

Як насолоджуватися подорожами нашою планетою, та водночас зменшити свій вплив на довкілля, розібралися ми і готові дати вам кілька порад.? Як подорожувати екологічно — 7 порад

❤️ Секс-просвіта: 5 серіалів на Netflix, які підвищать сексуальну обізнаність та покращать стосунки

Не секрет, що з секс-освітою в Україні не все добре. Але тут на допомогу приходить головний відеострімінг планети, який всерйоз взявся за це питання.

Підберіть щось собі на перегляд на святкові вихідні з нашого списку найцікавіших серіалів про секс та стосунки.❤️ Секс-просвіта: 5 серіалів на Netflix, що підвищать сексуальну обізнаність та покращать стосунки

? Тест: Чи зможете ви самостійно облаштувати квартиру без дизайнера?

Створити затишок в домі — завдання непросте. Саме тому існує професія дизайнера інтер’єрів, досить високооплачувана. Але що як ви вірите у свої сили та вважаєте, що самі впораєтеся з цією задачею?

Давайте разом у тесті перевіримо, чи вийде у вас облаштувати житло без професійної допомоги.? Тест: Чи зможете ви самостійно облаштувати квартиру без дизайнера?

? Чи допоможе карантин: історія ізоляцій під час пандемій — як обмеження рятували людство

Пандемія COVID-19 — далеко не перший випадок глобальної епідемії для людства. Ми занурилися в історію та знайшли інформацію про перший у світі карантин та наскільки такі заходи раніше допомагали врятувати життя.

Чудове чтиво перед січневим локдауном.? Чи допоможе карантин: історія ізоляцій під час пандемій — як обмеження рятували людство

? Розуміти будь-яку мову світу. Як працює лінгвістика та лінгвістичний олімпіадний рух в Україні

Чи знали ви, що маючи певне розуміння алгоритмів, за якими працюють мови, можна розуміти будь-яку мову на планеті? А от лінгвісти знають. І допомагають у розробці провідних сервісів на базі штучного інтелекту.

А ще, у матеріалі — кілька простих лінгвістичних вправ, аби ви змогли перевірити ваші сили.? Розуміти будь-яку мову світу. Як працює лінгвістика та лінгвістичний олімпіадний рух в Україні

? Green Deal у кожен дім: якою буде Україна у 2050 році

Завершуємо нашу підбірку на оптимістичній ноті. Вже за 30 років Україна може стати зовсім іншою країною — чистою від шкідливих випарів та сміття, сучасною та ефективною. І шанси на це високі як ніколи.

Що зміниться в Україні до 2050 року, якщо ми також реалізуємо Європейський Зелений Курс — читайте у нашій фінальний статті на сьогодні.? Green Deal у кожен дім: якою буде Україна у 2050 році

? До нових зустрічей і веселих свят! ?

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...