Реклама

🤑 Капіталізація Xiaomi склала більш ніж $100 млрд

Компанія намагалась досягнути цієї відмітки ще з 2018 року, коли вийшла на публічні торги.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🤑 Капіталізація Xiaomi склала більш ніж $100 млрд
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 🤑 Капіталізація Xiaomi склала більш ніж $100 млрд
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Компанія намагалась досягнути цієї відмітки ще з 2018 року, коли вийшла на публічні торги.

Капіталізація Xiaomi

У 2010 році підприємець Лей Цзюн заснував компанію Xiaomi, яка спеціалізується на виробництві електронної техніки — смартфонів, пристроїв для дому та інших ґаджетів.

З початку заснування компанія мала нульову прибутковість свого мобільного бізнесу, тобто смартфони продавалися за собівартістю. Однак вже з часом вартість компанії на 2012 рік становила близько $4 мільярдів, а до  середини 2013 року вартість компанії збільшилася до $10 мільярдів.

А 2018 року компанія була визнана найпопулярнішим брендом смартфонів в Україні.

Нещодавно капіталізація Xiaomi досягла нової рекордної відмітки — $100 мільярдів. Акції компанії піднялись на 9% на торгах в Гонконгу, завдяки чому й збільшилась вартість Xiaomi.

Компанія намагалась досягнути цієї відмітки ще з 2018 року, коли вийшла на публічні торги. Однак два роки тому її акції пройшли на біржу за ціною $2,17 — тоді компанію оцінили в $54 мільярди.

Читайте також: 🛰 Xiaomi запустила камеру смартфона Mi 10 Pro в космос і зробила фото Землі

Завдяки тому, що Xiaomi включили в гонконгський індекс Hang Seng Index, акції китайського бренду техніки подорожчали в більш ніж два рази. А цього місяця під час фестивалю онлайн-шопінгу Double 12 оцінка Xiaomi збільшилась ще на 20%.

Згідно з останніми звітами компанії, її продажі збільшились на 34,5% і досягли $11 мільярдів, а чистий прибуток досяг $740 мільйонів — тобто більш ніж 90%, аніж було раніше.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...