Реклама

⚡️ Дуров: у Telegram з’явиться реклама для підтримки сервісу — коли очікувати 

Однак не треба перейматись, реклами не буде в особистих та групових чатах — її можна буде побачити лише у великих каналах, де вона була й до цього раніше.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
⚡️ Дуров: у Telegram з’явиться реклама для підтримки сервісу — коли очікувати 
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. ⚡️ Дуров: у Telegram з’явиться реклама для підтримки сервісу — коли очікувати 
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Однак не треба перейматись, реклами не буде в особистих та групових чатах — її можна буде побачити лише у великих каналах, де вона була й до цього раніше.

Реклама в Telegram

Як повідомив засновник сервісу Павло Дуров у своєму каналі, Telegram наближається до 500 мільйонів активних користувачів. За його словами, сервіс такого масштабу вже потребує фінансової підтримки — необхідно оплачувати сервери та трафік. Проєкту такого розміру необхідно щонайменше кілька сотень мільйонів доларів на рік, аби продовжувати.

Розробник довгий час підтримував сервіс особистим коштом. Дуров зазначив, що зазвичай на такому етапі компанії продають свій продукт великим корпораціям, щоб він працював й надалі — наприклад, як Facebook придбав Whatsapp. Однак Telegram продавати не будуть, оскільки це може йти в розріз з концепцією сервісу — безпека та приватність користувачів.

Реклама в Telegram

Читайте також: 🤔 США зобов’язали Facebook, Twitter та YouTube розкрити методи збору інформації про користувачів

Аби сервіс працював й надалі, вже з наступного року з’являться нововведення для монетизації платформи — реклама в Telegram. Усі інші функції як й зараз будуть безкоштовними для всіх користувачів.

Дуров одразу підкреслив, що реклами не буде в особистих та групових чатах. Очікується, що реклама буде у великих каналах.

Багато власників великих каналів показують рекламу, аби заробити гроші, іноді вони навіть використовують сторонні рекламні платформи. Оголошення, які вони розміщують, виглядають як звичайні повідомлення і часто нав'язливі. Ми виправимо це та представимо власну рекламну платформу для таких каналів, зручну для користувачів, що поважає конфіденційність і дозволяє покривати витрати на сервери та трафік

Павло Дуров, Засновник Telegram

Крім того, реклама в Telegram буде корисна для самих користувачів. Власники каналів з рекламою отримуватимуть безкоштовний трафік пропорційно своєму розміру. Також автори нових преміальних стікерів отримуватимуть частинку прибутку з їх продажу.

За словами Дурова, таке рішення дозволить підтримувати сервіс протягом наступних десятиліть — Telegram й надалі залишатиметься незалежною програмою.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...