Реклама

👨🏻‍🍳 Українські міністри влаштують «батл приготування борщу» — навіщо це

Очікується, що учасників поділять на команди й кожен з них матиме свій унікальний рецепт.
Čytaty latynkoju
wikipedia.org
👨🏻‍🍳 Українські міністри влаштують «батл приготування борщу» — навіщо це
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 👨🏻‍🍳 Українські міністри влаштують «батл приготування борщу» — навіщо це
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Очікується, що учасників поділять на команди й кожен з них матиме свій унікальний рецепт.

Міністерське приготування борщу

У межах кампанії з включення «культури та традиції приготування українського борщу» до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО українські міністри змагатимуться у своїх методах приготування борщу.

Вже сьогодні, 22 грудня о 17:30, участь в онлайн-батлі братимуть:

  • Романом Абрамовський — міністр захисту довкілля і природних ресурсів України
  • Олександр Ткаченко — міністр культури й інформаційної політики
  • Дмитро Кулеба — міністр закордонних справ
  • Денис Малюська — міністр юстиції
  • Ольга Стефанішина — віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції

Модеруватиме захід буде шеф-кухар Євген Клопотенко. Очікується, що учасників поділять на команди й кожен з них матиме свій унікальний рецепт приготування борщу. Переглянути трансляцію можна буде на сторінці Міністерства культури та інформаційної політики в Facebook.

Читайте також: 🍛 На Полтавщині з’явився музей борщу

Що відбувається? 

Нещодавно борщ внесли? Борщ потрапить до переліку нематеріальної культурної спадщини України — далі ЮНЕСКО до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини. Саме після цього розпочалась кампанія з включення «культури та традиції приготування українського борщу» до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

За словами міністра культури Олександра Ткаченко, внесення борщу до переліку культурної спадщини ЮНЕСКО — це важлива частина культури України.

Це питання захисту важливої культурної складової та частини історії. Визнання борщу об'єктом нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО – поставить крапку у навмисно створених дискусіях щодо етнічної батьківщини рецепту страви. Адже усі ми знаємо правду: борщ – український

Олександр Ткаченко, Міністр культури України

Це перший в Україні випадок, коли елемент, який потрапив до переліку елементів нематеріальної культурної спадщини є загальноукраїнським, а не регіональним. Одним з ініціаторів був кулінар Євген Клопотенко. Він повідомив, що надати культурний статус борщу вирішили під час зйомок документального фільму про борщ — «Борщ. Секретний інгредієнт».

Я зібрав однодумців: фольклористів, істориків, аналітиків, людей, які мають відношення до культурної спадщини. Ми об’єдналися в громадську організацією і пройшли нелегкий процедурний шлях. І сьогодні борщ вже в цьому списку.

Євген Клопотенко, Кулінар

Під час зйомок знайшли неймовірну кількість рецептів борщу з різних куточків України. Один з найнезвичніших рецептів знайшли у Щацьку на Волині. Там готують борщ з крові щойно заколеного кабана.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...