Реклама

⌚️ Винайшли застосунок для Apple Watch, що допомагає боротись з ПТСР під час сну

Регуляторні органи США вже ухвалили програму й уже скоро вона буде доступною для завантаження.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
⌚️ Винайшли застосунок для Apple Watch, що допомагає боротись з ПТСР під час сну
  1. Головна
  2. Техно
  3. ⌚️ Винайшли застосунок для Apple Watch, що допомагає боротись з ПТСР під час сну
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Регуляторні органи США вже ухвалили програму й уже скоро вона буде доступною для завантаження.

ПТСР під час сну

Посттравматичний стресовий розлад (ПТСР) — це вид неврозу, що виникає через переживання певної чи декількох травматичних подій. Це може бути що завгодно — стихійне лихо, насильство, травма чи інша психотравмівна подія.

Саме на ПТСР страждає батько розробника Тайлера Склузачека — він колишній військовий, який бував у гарячих точках Іраку. З 2007 року в нього сильні нічні кошмари. Вони для нього настільки жахливі, що він навіть часом не хотів закривати очі. Аби якось притамувати біль він вживав перед сном спеціальні таблетки чи горілку у великих кількостях.

Допомогти при приступі ПТСР під час сну можуть лише спеціально навчені собаки. Вони доглядають за людьми та як тільки починається жахлива частина сну, людина починає битися у судомах — саме на цьому етапі вони й будять.

Читайте також: 😣 МОЗ склало поради, як боротись зі стресом під час пандемії

Тайлер Склузачек розробив спеціальну програму, яка відстежує серцебиття людини та виводить зі стадії глибокого сну за допомогою вібрації. Це допомагає завчасно побороти будь-які кошмари під час сну й відтепер його батько може повноцінно спати.

Наразі ще немає програми у загальному користуванні, однак права на застосунок вже придбав інвестор та заснував компанію NightWare. Регуляторні органи США вже ухвалили програму й уже скоро вона буде доступною для завантаження.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...