Реклама

🛩 Стефанішина: Україна ЄС можуть підписати угоду про відкрите небо вже у лютому

Якщо угоду підпишуть, Україна повинна оновити своє законодавство, аби правила безпеки польотів та захисту прав споживачів відповідали нормам ЄС.
Čytaty latynkoju
🛩 Стефанішина: Україна ЄС можуть підписати угоду про відкрите небо вже у лютому
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🛩 Стефанішина: Україна ЄС можуть підписати угоду про відкрите небо вже у лютому
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Якщо угоду підпишуть, Україна повинна оновити своє законодавство, аби правила безпеки польотів та захисту прав споживачів відповідали нормам ЄС.

Відкрите небо ЄС

Як зазначила пані віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, Україна і Євросоюз можуть підписати Угоду про відкрите небо вже 11 лютого.

Згідно з її повідомленням на момент засідання Ради асоціації з боку України всі процедури для підписання Угоди про відкрите небо будуть завершені.

На момент засідання Ради асоціації з боку України всі процедури для підписання Угоди про відкрите небо будуть завершені. Саме підписання також залежить від Європейської комісії. Якщо встигнемо процедурно, то Угоду про відкрите небо підпишемо на Раді асоціації

Ольга Стефанішина, Пані віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції

Також вона додала, що завдяки безвізу авіаперевезення стануть ще доступнішим видом транспорту. Однак вона попередила, що Україна повинна оновити своє законодавство, аби правила безпеки польотів та захисту прав споживачів відповідали нормам ЄС.

Читайте також: 🤝 Україна планує передати всі порти в концесію та приватну власність протягом 4 років

Перемовини за угодою завершилися ще у 2013 році, однак сторони й досі остаточно не підписали договір, що дозволив би Україні мати спільний авіаційний простір з ЄС.

Узгодження домовленостей

Ідея про спільний авіаційний простір Європи з’явилась у 1999 році. 6 червня 2006 року майже всі члени ЄС підписали угоду, зокрема її підтримали й інші країни: Норвегія, Македонія, Албанія, Ісландія, Латвія, Сербія, Чорногорія, Словаччина, Косово, Боснія та Герцеговина.

Ще з 2007 року Україна намагалась долучитись до угоди, однак підписання відкладалось через певні проблеми — вихід Великої Британії з ЄС, кризу, пандемію та багато інших чинників.

Якщо ж Україна все ж підпише угоду 11 лютого, то країна зобов’язана змінити законодавство у сфері польотів — правила повітряного руху, польоти відповідно до захисту довкілля та багато іншого. Очікується, що всі нововведення можуть зайняти декілька років. Однак це дає значно більше — європейські перевізники матимуть необмежені комерційні права на виконання перельотів всередині України, а також між аеропортами України та ЄС, так само й для українських перевізників. Це дозволить з’явитись у країні багатьом новим перевізникам, що суттєво вплине на ціни — конкуренція дає зменшення цін на квитки.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...