Реклама

📚 Yakaboo та кіберполіція боротимуться з книжковим піратством в Україні

Читач, купуючи піратські книги, навіть не підозрює, що це контрафактна версія.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
📚 Yakaboo та кіберполіція боротимуться з книжковим піратством в Україні
  1. Головна
  2. Техно
  3. 📚 Yakaboo та кіберполіція боротимуться з книжковим піратством в Україні
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Читач, купуючи піратські книги, навіть не підозрює, що це контрафактна версія.

Співпраця Yakaboo та кіберполіції

Книжкова платформа Yakaboo разом з Департаментом кіберполіції підписали Меморандум про співпрацю у сфері протидії піратству та розповсюдженню контрафактної літератури на книжковому ринку. Впродовж останніх років на українському книжковому ринку загострилася проблема розповсюдження контрафактної та піратської літератури.

За оцінками різних експертів доля такого контенту на ринку паперових книг сьогодні складає 30-40%. Серед електронних і аудіокниг цей показник сягає 90%.

Читайте також: 🙅🏼‍♀️ Twitter вводить нові обмеження публікування дописів

Така книжка коштує у 2-3 рази дешевше ніж ліцензований оригінал. Читач, купуючи такі книги, часто навіть не підозрює, що ця, зовні схожа на оригінал, книжка є піратською версією.

За словами CEO Yakaboo Івана Богдана, контрафактна та піратська література «вбиває» продажі українських книжок. Її обсяги на ринку сьогодні становлять загрозу для української книги та розвитку ринку загалом.

Тож підписаний Меморандум з кіберполіцією є важливим об’єднанням зусиль держави та бізнесу у боротьбі з піратством. Для нас – це дійсно важливий крок, адже розвиток української книги та підтримка українських видавців – завжди були та залишаються пріоритетним напрямком нашої роботи. У питанні протидії розповсюдженню піратських книжок ми відкриті до взаємодії з іншими учасниками книжкового ринку, громадськими організаціями, державними установами та інститутами та всіма небайдужими

Іван Богдан, CEO Yakaboo

А керівник Департаменту кіберполіції Національної поліції України Олександр Гринчак повідомив, що вже є декілька успішних історій боротьби з піратством в Україні.

Наші головні завдання — побороти піратство, підвищити рівень довіри населення і бізнесу до кіберполіції. Ми будемо показувати результати не словом, а — ділом. У нас вже є кілька успішних кейсів щодо запобігання продажу контрафактної літератури. Підписання Меморандуму з Yakaboo — це важливий крок у продовженні співпраці

Олександр Гринчак, Керівник Департаменту кіберполіції Національної поліції України

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...