Реклама

😣 МОЗ склало поради, як боротись зі стресом під час пандемії

Головне — підтримувати соціальну активність.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
😣 МОЗ склало поради, як боротись зі стресом під час пандемії
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 😣 МОЗ склало поради, як боротись зі стресом під час пандемії
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Головне — підтримувати соціальну активність.

Стрес під час пандемії

Як повідомляють на Facebook-сторінці Центру громадського здоров’я (ЦГЗ), людям необхідне систематичне спілкування, аби боротись з негативним впливом під час стресових ситуацій.

Через пандемію COVID-19 та умови самоізоляції під час карантину багато людей залишилось без необхідного спілкування, що може призвести підвищення ризику появи психосоматичних хвороб. Також в організації наголошують, що соціальна активність та спілкування з близькими й друзями сприяють позитивним емоціям, а як результат — хорошому самопочуттю.

Прямо зараз напиши або зателефонуй комусь зі своїх близьких. За можливості – домовся про зустріч. Коли ми регулярно бачимося з друзями чи близькими людьми або навіть коли підтримуємо зв’язок телефоном чи через соціальні мережі, ми робимо величезну послугу нашому фізичному та психічному здоров'ю. Відносини, де панують взаємна довіра й підтримка, дають нам відчуття комфорту, щастя та впевненості – все, що оберігає наше психічне здоров’я

Пресслужба ЦГЗ

Втім, в організації також звернули увагу на те, що не варто забувати про фізичне дистанціонування — соціальний зв’язок можна підтримувати телефоном, інтернетом та багатьма іншими способами. Зокрема нещодавно в Україні стартував проєкт підтримки людей, що знаходяться на самоізоляції — «Мій телефонний друг».

Читайте також: 🏔 Максимальна самоізоляція: 3 історії людей, які відправились в соло-похід у гори

Проєкт «Мій телефонний друг»

Особи з інвалідністю, люди похилого віку та інші можуть долучитись до проєкту через безкоштовну гарячу лінію. Вони спілкуватимуться зі спеціально навченими волонтерами. Під час дзвінків волонтери діляться корисною інформацією, надають емоційну підтримку та допомагають дізнатися актуальні новини про те, що відбувається в Україні.

Всі розмови є конфіденційними — дані не розголошуватимуться. Аби отримати допомогу необхідно залишити заявку за гарячою лінією — 0-800-202-147. Лінія працює з понеділка по п’ятницю з 12:00 до 20:00.

Очікується, що дзвінки відбуватимуться двічі на тиждень — щонайменше 15 хвилин. Втім, за словами організаторів, волонтери регулярно підтримують зв’язок й дзвінки зазвичай тривають значно довше та частіше. Кожен волонтер у кінці проєкту отримає сертифікат про свій досвід.

Детальніше ознайомитись про проєкт «Мій телефонний друг»  можна на сайті організації. Залишити заявку на участь у якості волонтера також можна на сайті.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...