Реклама

🛩 Украерорух назвав, коли саме відновляться польоти після пандемії — 3 сценарії

За найкращою ситуацією у світі повністю відновити польоти можна буде вже протягом п'яти років.
Čytaty latynkoju
🛩 Украерорух назвав, коли саме відновляться польоти після пандемії — 3 сценарії
  1. Головна
  2. Місто
  3. 🛩 Украерорух назвав, коли саме відновляться польоти після пандемії — 3 сценарії
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
За найкращою ситуацією у світі повністю відновити польоти можна буде вже протягом п'яти років.

Польоти після COVID-19

Згідно з повідомленням Украероруху, наразі у Європі розробили три сценарії того, як розвиватиметься авіаційний трафік у світі.

Все залежатиме від того, як швидко вакцина проти COVID-19 буде у загальному доступі.

  1. Оптимістичний сценарій — вакцина з’явиться найближчим часом й вже влітку наступного року стає широкодоступною для пасажирів. За таких умов польоти відновляться до рівня 2019-го за п’ять років — у 2024 році.
  2. Реалістичний сценарій — вакцина буде доступною до літа 2022 року. Відтак, відновлення буде трішки пізніше, аніж в оптимістичному сценарії — до 2026 року.
  3. Песимістичний сценарій — вакцина виявиться неефективною, а на відновлення авіаційного трафіку підуть десятиліття. Приблизної дати відновлення непередбачено.

Як зазначив керівник Украероруху Андрій Ярмак, в майбутньому всім пасажирам доведеться прийняти нові правила подорожей, а учасникам авіаційного ринку — перероблювати свій бізнес відповідно до нових економічних реалій.

Наступний рік в авіаційному сегменті бачиться через призму сертифікованої вакцини, нових правил перевезень для пасажирів і нової економічної реальності для авіакомпаній. Відродження галузі залежатиме від макроекономічних чинників з поправками на авіаційні вузькопрофільні особливості. За позитивного збігу обставин відновлення авіаринку може статися набагато раніше прогнозів. Особливо це стосується України

Андрій Ярмак, Керівник Украероруху

Читайте також: ✈️ Нові правила безвізу з ЄС — у 2022 році стане платним. Пояснюємо, що таке ETIAS

Статистика польотів

Загальна кількість виконаних у листопаді 2020 року польотів становить 9 910 рейсів – це на 56,7 % менше у порівнянні з обсягом польотів у листопаді минулого року. Українські авіакомпанії виконали 3 578 рейсів (на 53,4 % менше ніж у листопаді минулого року), іноземні авіакомпанії – 6 332 рейси (-58,3 %).

Динаміка кількості польотів у повітряному просторі України у 2020 році: червень — 4 584 рейси, липень — 12 195 рейсів, серпень — 16 690 рейсів, вересень –—14 959 рейсів, жовтень — 13 041 рейс.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...