Реклама

👵🏼 90-річна жінка першою отримала вакцину Pfizer проти COVID-19

Й вона вже дала свою відповідь скептикам, які не вірять у вакцину.
Čytaty latynkoju
👵🏼 90-річна жінка першою отримала вакцину Pfizer проти COVID-19
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 👵🏼 90-річна жінка першою отримала вакцину Pfizer проти COVID-19
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Й вона вже дала свою відповідь скептикам, які не вірять у вакцину.

Вакцинація у Великій Британії

Маргарет Кінан з містечка Енніскіллен, що в Північній Ірландії, стала першою людиною, яка отримала вакцину проти COVID-19 від компанії Pfizer та BioNTech. Саме з неї розпочався процес вакцинації у Великій Британії.

Минулого тижня країна дозволила масове використання вакцини? Британія дозволила масове використання вакцини від Pfizer та замовила 40 мільйонів доз — цього достатньо для вакцинації 20 мільйонів людей (на одну людину необхідно дві дози). Й вже незабаром до країни прийде перша партія ліків — 10 мільйонів.

Вакцинація у Великій Британії розпочнеться з людей вразливих груп населення: людей старше 80 років, мешканців літніх будинків та працівників медичних й соціальних установ.

Маргарет Кінан зазначила, що вона відчуває себе «дуже привілейованою». Також вона зазначила, що завдяки вакцині нарешті може планувати зустрічі з рідними та друзями.

Моя порада всім, кому запропонують цю вакцину — прийняти її. Якщо я змогла вколоти її у свої 90 років, то і ви зможете

Маргарет Кінан, Перша вакцинована проти COVID-19

Прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон вже привітав Маргарет. Втім, за його словами вакцинація буде довгим процесом й треба надалі дотримуватись правил карантину. Усі прищеплені отримають спеціальний сертифікат про вакцинацію — маленьку картку з датою та місцем отримання доз.

Читайте також: 👩‍⚕️ Тест: чи добре ви знаєте коронавірус?

Детальніше про вакцину

Вакцина від Pfizer показала 95% успіху при тестуванні. Вона повинна зберігатись при температурі -70°C. Транспортувати її можна лише у спеціальних ящиках, упакованих у сухий лід. Після доставки вакцину можна зберігати до п’яти днів у холодильнику.

Очікується, що першими отримають вакцину люди з категорії високого ризику — медпрацівники та старше населення. Масова імунізація може розпочатись після наступних поставок ліків. Сам процес вакцинації відбувається у два етапи — спочатку вводять першу дозу, а через три тижні дають підсилювальну дозу.

Цього року компанія планує виробити до 50 мільйонів доз вакцини проти COVID-19, а наступного року збільшить обсяги виробництва до 1,3 мільярда доз.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...