Реклама

😎 Тетяна Гриньова продала видання bit.ua. Що зміниться

Співвласниця bit.ua Тетяна Гриньова, новий власник Богдан Бунзон та генеральна продюсерка видання Наталія Москаленко ексклюзивно прокоментували для Na chasi деталі угоди і зміни у форматі після продажу.
Čytaty latynkoju
😎 Тетяна Гриньова продала видання bit.ua. Що зміниться
  1. Головна
  2. Місто
  3. 😎 Тетяна Гриньова продала видання bit.ua. Що зміниться
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Співвласниця bit.ua Тетяна Гриньова, новий власник Богдан Бунзон та генеральна продюсерка видання Наталія Москаленко ексклюзивно прокоментували для Na chasi деталі угоди і зміни у форматі після продажу.

Що таке bit.ua

bit.ua — це онлайн-медіа про життя як воно є. Після останніх змін у липні 2019 року, видання позиціонувало свій формат як «концепт життя сучасної людини-космполіта». На думку редакції, така людина хоче знати про все: про Ілона Маска, усвідомлене життя, де повечеряти у цю п’ятницю, як бути «на хвилі» і що зараз у тренді.

За даними SimilarWeb, видання відвідало понад 800 тисяч людей у жовтні.

Видання було засноване у 2012 році, перетворившись у медіа з інтернет-магазину.

Тоді я робила багато різних задач — редакція, продажі, маркетинг

Тетяна Гриньова, співзасновниця bit.ua

У 2015 році відбувся запуск застосунку «Де я?» від видання. Це був сітігайд по Києву. У 2016 році медіа запустило власне фейсбук-телебачення bit.LIVE.

Ми ввели нові відеоформати, експериментували з різними темами та передачами. Команда виросла до 35-40 людей у штаті

Тетяна Гриньова, співзасновниця bit.ua

Згодом, відеопроєкт перевели у аутсорс-формат.

Що відбулося

Співвласниця та керуюча партнерка bit.ua Тетяна Гриньова повідомила про продаж 100% видання bit.ua — свою частку продає як сама Тетяна, так і інші співвласники. Сума угоди, за домовленістю, не розголошується.

На питання про причини продажу, Тетяна відповіла, що вичерпала себе у медіаформаті та хотіла перемкнутися на нові проєкти у сфері фітнесу та благодійності.

Восени я отримала пропозицію, яка мені кармічно і за іншими факторами було цікавим: за прогнозами і обіцянками, це буде красивий розвиток моєї справи. Нові власники будуть інвестувати в технологічність і мультиплатформеність, всі наші цінності, алгоритми і команду хочуть зберегти, високо оцінюючи мої результати роботи — чому б і ні.

Тетяна Гриньова, співзасновниця bit.ua

Що буде з bit.ua

Новим власником bit.ua став Богдан Бунзон, CEO компанії SMMSTUDIO, яку заснував теперішній віце-прем’єр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Видання залишиться україномовним, але розглядають запуск англомовної версії у майбутньому.

Формат планують зберегти, але збільшити увагу до тематики технологій, а також розширити цим коштом аудиторію.

В першу чергу важливо сказати, что bit.ua не змінює курс, а розширює свій медіа-інтерес. Ми плануємо розширити свою тематику і, як наслідок, авдиторію за рахунок нової ніші — уваги до того, як технології впливають на різні сфери нашого життя. Ми переконані, що tech is new black і сьогодні необхідно розумітись на тому, як технології впливають на наше життя, як вони можуть його зробити простішим чи насиченішим, і які є «темні сторони» технологічного прогрессу.

Богдан Бунзон, власник bit.ua

Основна команда редакції залишиться без змін, каже Бунзон.

Ті, хто зробив bit.ua медіа на мільйон+ переглядів, залишаться розвивати його

Богдан Бунзон, власник bit.ua

Проте, планується розширення штату. До команди долучаться нові спеціалісти, зовнішній відео-продакшн та SMM-відділ.

Наталя Москаленко, генеральна продюсерка bit.ua, розповіла також про аудиторію, на яку орієнтуватиметься оновлене видання:

Ми передбачаємо, що за рахунок нових тем залучимо додаткову чоловічу авдиторію. Наразі баланс жін/чол складає 65/35%. Ми прагнемо досягти гендерного балансу в нашій Google Analytics

Наталія Москаленко, генеральна продюсерка bit.ua

Натомість, за словами Москаленко, історично широке ядро цільової авдиторії bit.ua складає соц. дем від 18 до 45, мешканці великих міст, яким важливо бути в курсі найцікавішого, що відбувається в сферах наукпопу, культури, сексу, соціальних проєктів тощо.

За словами Москаленко, видання робитиме ставку на мультиплатформенність.

Буде очікувано класний, адаптований контент на різних платформах та мультиплатформенність рекламних проєктів, що створить додаткові переваги для рекламодавців, які зможуть органічно інтегруватись в «природне середовище» споживання контенту нашою авдиторією

Наталія Москаленко, генеральна продюсерка bit.ua

Плани на майбутнє Тетяни Гриньової

Тетяна продовжить займатися благодійними проєктами, які розпочалися ще у 2018 році.

У 2018 році, ставши найрезультативнішим бігуном заради благодійних цілей (і зібравши більше мільйона грн на паліативну програму для онкохворих дітей), я вирішила масштабувати свої навички і знання, створивши Kind Challenge — благодійну платформу, мета якої — розвиток навичок допомоги іншим і благодійності в цілому.

Тетяна Гриньова, співзасновниця bit.ua

За словами Гриньової, в рамках проєкту, попри карантин, вже вдалося зібрати понад 3 мільйонів гривень для 26 фондів. Тетяна планує анонсувати нові формати та розвиток ідеї на початку наступного року.

Тетяна Гриньова планує незабаром завершити написання двох книжок, а також відкрита до колаборацій і співпраці.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...