Реклама

🤖 Spotify навчив штучний інтелект виявляти плагіат у піснях

Також можна буде дізнатись унікальність пісні.
Čytaty latynkoju
🤖 Spotify навчив штучний інтелект виявляти плагіат у піснях
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🤖 Spotify навчив штучний інтелект виявляти плагіат у піснях
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Також можна буде дізнатись унікальність пісні.

Плагіат Spotify

Протягом багатьох років були випадки, коли всесвітньовідомі виконавці звинувачували один одного у крадіжці пісень — Фаррел Вільям та Марівн Ґей, Beach Boys та Чак Беррі, постійні позови на легендарну пісню Led Zeppelin Stairway to Heaven та багато інших випадків.

Саме тому нещодавно найбільший у світі стрімінговий сервіс Spotify залишив заявку на патент системи на базі штучного інтелекту, що виявлятиме плагіат у піснях. Це буде додаткова платформа для виконавців, що аналізуватиме нотний стан пісень — акорди, ноти, текст та інші деталі.

Програма виявлятиме схожі моменти у піснях та вказуватиме, наскільки відсотків ваша робота співпадає з тією чи іншою піснею. Також застосунок показуватиме, чи є ваша пісня унікальною. Кожен виконавець зможе завантажити нотний стан своєї пісні, аби можна було її проаналізувати на наявність плагіату.

Читайте також: 🎸 Spotify Ukraine. Чому цей сервіс люблять по всьому світу і так довго чекали в Україні

Як зазначають у самій компанії, нова програма на базі штучного інтелекту покликана допомогти музикантів ретельніше готувати свій матеріал.

За допомогою нейромережі можна завчасно перевірити свою потенційну пісню та у випадку співпадіння якось змінити її — це може заощадити велику кількість грошей, оскільки процес запису матеріалу є не з дешевих.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...