Реклама

🧪 Британія дозволила масове використання вакцини від Pfizer

Велика Британія стала першою країною у світі, яка затвердила вакцину від Pfizer та BioNTech проти COVID-19 для масового використання.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🧪 Британія дозволила масове використання вакцини від Pfizer
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🧪 Британія дозволила масове використання вакцини від Pfizer
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Велика Британія стала першою країною у світі, яка затвердила вакцину від Pfizer та BioNTech проти COVID-19 для масового використання.

Вакцина Pfizer

Як передає BBC з посиланням на британського регулятора MHRA, вакцину з показником успішності в 95% планують випускати вже з наступного тижня. Вакцинація може розпочатися протягом декількох днів для людей, які належать до груп з високим пріоритетом.

Велика Британія вже замовила 40 мільйонів доз — цього достатньо для вакцинації 20 мільйонів людей (на одну людину необхідно дві дози). Вже незабаром до країни прийде перша партія ліків — 10 мільйонів.

Вакцина Pfizer пройшла усі необідні етапи для масового випуску лишень за 10 місяців — зазвичай на це необхідно чекати роками. Така інтенсивність обумовлена загальною потребою світу проти COVID-19.

Втім, навіть вакцинація не означає, що можна не зважати на соціальну дистанцію та інші правила карантину — загальне відновлення після пандемії може тривати роками.

Читайте також: 👩‍⚕️ Тест: чи добре ви знаєте коронавірус?

Особливості вакцини

Вакцина від Pfizer повинна зберігатись при температурі -70°C. Транспортувати її можна лише у спеціальних ящиках, упакованих у сухий лід. Після доставки вакцину можна зберігати до п’яти днів у холодильнику.

Очікується, що першими отримають вакцину люди з категорії високого ризику — медпрацівники та старше населення. Масова імунізація може розпочатись після наступних поставок ліків. Сам процес вакцинації відбувається у два етапи — спочатку вводять першу дозу, а через три тижні дають підсилювальну дозу.

Цього року компанія планує виробити до 50 мільйонів доз вакцини проти COVID-19, а наступного року збільшить обсяги виробництва до 1,3 мільярда доз.

Ціна вакцини проти COVID-19

Згідно з повідомленням Financial Times, ціна на вакцину проти COVID-19 може складати $50-60 (1 300-1 690₴) — тобто $25-30 (694-833₴) за ін’єкцію. Таку ціну можуть мати ліки фармацевтичної компанії Moderna.

Однак, очікується, що така ціна буде для США, а скільки саме буде коштувати ліки в інших країнах — наразі точно не відомо.

Наразі Moderna розпочала фінальну стадію клінічних випробовувань вакцини, в ній візьмуть участь 30 тисяч осіб. Компанія вже повідомила що вона готова поставляти від 500 мільйонів до 1 мільярда доз вакцини на рік.

 

Інші компанії вже також оголосили приблизні ціни. Нещодавно Pfizer та BioNTech уклали угоду з урядом США стосовно продажу 600 мільйон доз вакцин за $19,5, що значно дешевше за пропозицію Moderna. Компанія AstraZeneca домовилась про постачання ліків до Нідерландів, Німеччини, Франції та Італії за ціною $3-4 за дозу.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...