Реклама

♻️ Тасманія стала островом, що повністю забезпечив себе відновлювальною енергією

Й навіть виробляє більше енергії, аніж потрібно населенню.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
♻️ Тасманія стала островом, що повністю забезпечив себе відновлювальною енергією
  1. Головна
  2. Місто
  3. ♻️ Тасманія стала островом, що повністю забезпечив себе відновлювальною енергією
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Й навіть виробляє більше енергії, аніж потрібно населенню.

Відновлювальна енергетика Тасманії

Острів Тасманія повноцінно забезпечує населення електроенергією з відновлюваних джерел — з вітряних, гідро та сонячних енергостанцій. Ба більше, за словами уряду наступного року в Тасманії можуть навіть виробити значно більше енергії, аніж потрібно.

Таке стало реальним після того, як на острові побудували ще одну вітряну турбіну на електростанції в гавані Ґренвілла — надалі повинні з’явитись ще дві турбіни, й згодом енергії може вистачити й на інші сусідні штати.

Також міністр енергетики Тасманії Ґай Барнетт зазначив, що це дозволяє збільшити зайнятість населення — з кожним днем з’являються нові робочі місця заради яких приїжджають з усієї Австралії.

Однак в нас ще багато всього попереду, саме тому ми поставили за мету подвоїти нашу відновлювальну енергетику до світової мети — понад 200% від наших поточних потреб до 2040 року

Ґай Барнетт, Міністр енергетики Тасманії
Читайте також: 🔋 Green Deal у кожен дім: якою буде Україна у 2050 році

Відновлювальна енергетика у Європі

У грудні минулого року новообрана Європейська комісія на чолі з Урсулою фон дер Ляєн запропонувала широкомасштабний план законодавчих змін та інвестицій, який отримав назву European Green Deal («Європейський Зелений Курс»).

У рамках цього проєкту планують зменшити викиди СО2 на 50-55% до 2030 року, максимально посилити ефективність використання ресурсів, припинити забруднення екології та відновити біорізноманіття.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...