Реклама

🤑 Facebook планує випустити Libra вже у січні наступного року

Однак, стейблкоін отримає незначні зміни.
Čytaty latynkoju
🤑 Facebook планує випустити Libra вже у січні наступного року
  1. Головна
  2. Крипто
  3. 🤑 Facebook планує випустити Libra вже у січні наступного року
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Однак, стейблкоін отримає незначні зміни.

Коли вийде Libra

Як передає видання Financial Times з посиланням на свої джерела, «які мають відношення до проєкту», вже у січні наступного року відбудеться реліз стейблкоіна Libra від Facebook.

Соцмережа презентувала свій проєкт Libra ще у червні минулого року, однак регулятори США висловили свою стурбованість щодо того, що цей стейблкоін може нести небезпеку фінансовій стабільності країни.

Спочатку повідомляли, що Libra буде прив’язана одразу до декількох фіатних валют. Потім, у квітні цього року, розробники повідомили, що стейблкоін буде прив’язано лише до долара США — принаймні спочатку, далі планують додавати більше пар.

Коли вийде Libra залежить від того, скільки часу буде необхідно для того, аби Швейцарський наглядовий орган фінансового ринку надасть своє схвалення на запуск.

Читайте також: 🐋 Експерт: криптовалюти мають більший попит в інституційних інвесторів аніж раніше

У 2019 році Facebook створила Libra Association — керівну раду проєкту. Наразі у раді 27 людей, а очолює Libra Association ексголова юридичного відділу асоціації банків HSBC Стюард Леві.

Джерела Financial Times зазначили, що саме Леві може кардинально змінити розвиток проєкту Libra. Відомо, що він планує зробити стейблкоін повністю незалежним від Facebook — тобто, відділитись від засновників проєкту.

Соцмережа, аби якось залишити свій вплив на ринок, змінила назву свого гаманця Calibra на Novi — це дозволить сконцентруватись на розвитку екосистеми продуктів на базі Libra. Однак, аби остаточно реалізувати цей проєкт Novi маж отримати схвалення у вигляді ліцензії в кожному штаті США. Наразі проєкт очікує щонайменше 10 таких ліцензій.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...