Реклама

🤳🏻 У 89% люди користуються смартфоном без приводу — дослідження

Середня тривалість використання смартфону складає в середньому 291 секунду — трохи менш ніж п'ять хвилин.
Čytaty latynkoju
🤳🏻 У 89% люди користуються смартфоном без приводу — дослідження
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🤳🏻 У 89% люди користуються смартфоном без приводу — дослідження
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Середня тривалість використання смартфону складає в середньому 291 секунду — трохи менш ніж п'ять хвилин.

Залежність від смартфона

Вчені школи економії та політичних наук Лондону (LSE) опублікували дослідження, згідно з яким користувачі найчастіше самі активують свої смартфони, аніж коли на це є потреба — повідомлення чи сповіщення. Вчені спростували ідею того, що саме нотифікації розвивають залежність від смартфона.

В експерименті брали участь 37 осіб з Великобританії, Німеччини та Франції. За допомогою камер дослідники могли бачити життя волонтерів від першої особи — вони стежили, як учасники використовують свої смартфони у повсякденному житті.

Загалом вчені зафіксували 1 130 взаємодій з пристроями. Також вони виявили, що у 89% випадках користувачі самостійно активують смартфони, і тільки 11% взаємодій були через сповіщення мобільних застосунків.

Середня тривалість використання смартфону склала в середньому 291 секунду — трохи менш ніж п’ять хвилин. За словами дослідників, багато користувачів відчували потребу перевіряти смартфони, навіть якщо вони відключили повідомлення. Ба більше,  деякі учасники були здивовані від своєї залежності.

Я не вважав себе людиною, яка сильно прив'язана до свого телефону. Однак побачивши запис, зрозумів, що навіть не пам'ятаю, як піднімаю його. Ймовірно, я використовую його частіше, ніж мені здавалося

Один з учасників дослідження
Читайте також: 😐 iPhone 12 за $400 — визначили собівартість смартфона

Найчастіше волонтери брали до рук смартфони, аби перевірити повідомлення у WhatsApp чи інших месенджерах — 22%.

17% активацій припали на перевірку екрану блокування на наявність нотифікацій. 16% та 13% — Facebook і Instagram, 6% — перевірка електронної пошти, і лише 1% —  дзвінки.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...